Българската агенция по безопасност на храните извърши 1140 проверки на

...
Българската агенция по безопасност на храните извърши 1140 проверки на
Коментари Харесай

БАБХ извърши 1140 проверки на предлаганите маслинови масла и растителни масла смес, ето какво бе установено


Българската организация по сигурност на храните извърши 1140 инспекции на предлаганите маслинови масла (зехтин) и растителни масла примес, с вложено в състава им маслиново масло.

Проверка е тематична (извън формалния контрол) на територията на цялата страна. Обект на инспекциите бяха супермаркети и профилирани хранителни магазини, складовете за търговия на едро и дребно, логистични центрове на комерсиалните вериги и индустриални обекти, с активност произвеждане и/или бутилиране на маслинови масла и смеси от растителни масла. Взети са 20 проби за лабораторни изпитвания за сходство с характерностите на категориите маслинови масла.

В резултат на инспекциите са издадени са 183 наставления за прекъсване от реализация, на неотговарящи маслинови масла със стандартите за търговия. Възбранени са близо 10 000 литра.

Анализът демонстрира, че на българския пазар се оферират някои типове маслинови масла, които не дават отговор на условията за етикетирането, характерностите и наименованията. Обозначенията на опаковките са единствено за комерсиалната марка, като липсва изложение или налична информация и изображения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР