Българската агенция по безопасност на храните е открила десетки нарушения

...
Българската агенция по безопасност на храните е открила десетки нарушения
Коментари Харесай

Нарушения при дезинфекцията във фирми за кетъринг, детски кухни и училищни столове

Българската организация по сигурност на храните е разкрила десетки нарушавания в работата на кухни и кетъринг компании, осигуряващи храна на учебни заведения и детски градини, оповестиха от прокуратурата. 

Проверките, почнали при започване на образователната година, са предоставени от Върховната административна прокуратура, като за въпросния интервал са издадени общо 41 наставления и са формирани 2 акта за определяне на административни нарушавания, оповестяват от държавното обвиняване. Те са за неналичието на задоволително количество позволен биоциден препарат и за съблюдаване напътствията за приложимост на дезинфектант от посочените заведения, наред с нарушавания на разпоредбите за качеството на храните.

Това не е първата категория обекти, където би трябвало да се положат спомагателни старания за предотвратяване на жителите, като се съблюдават качествените и количествени условия за стерилизация. Дезинфекцията на ръце и повърхности би трябвало да се реализира освен постоянно, само че и за нея да се употребяват биоцидни препарати със съответното позволение, издадено от Министерството на здравеопазването.

Така  при започване на месец ноември от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) оповестиха и за настоящи инспекции на обектите за продажба на хранителни артикули. В този случай формираните актове са за незадоволително честа стерилизация, липса на дезинфектант, личен състав без работно облекло или личен състав, който не е подготвен да работи в обстановката с COVID-19. " Най-често сигналите се подават от жители, които намират ограниченията против ковид за незадоволително сигурни. Хората сигнализират най-вече за незадоволително разчистване и стерилизация на повърхностите ", допълват от БАБХ.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР