Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Кирил Петков взима храните и горите

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Изпълнителната организация по горите минават към Министерския съвет. Изпълнителна организация „ Сертификационен одит на средствата от европейските аграрни фондове “ пък отива към Министерството на финансите. Това е записано в план на нов организационен устав на Министерството на земеделието, оповестен за публично разискване.

Вследствие на това се трансформира и името на ведомството - от Министерство на земеделието, храните и горите на Министерство на земеделието, а числеността на администрацията му се понижава с 15%.

В плана е записано още, че дирекция „ Сигурност “ и дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ минават на директно послушание на министъра на земеделието с оглед усложнената интернационалната конюнктура и спешната обстановка в доста икономически браншове в страната.

Уточнява се, че ще бъдат обезпечени нужните финансови средства за погашение на компенсациите на освободените чиновници от Министерството на земеделието вследствие на структурните промени. Необходимите средства ще са в границите на разноските, избрани по член 1, алинея 5, т. 6.2. от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година и няма да доведат до промени в бюджета.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР