Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо
Коментари Харесай

БАБХ изтегли близо 2.5 т. храна от пазара

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е направила общо 9110 инспекции през месец юли 2022 година Издадени са 67 акта и са спрени от реализация 2437 кг храни от скотски и неживотински генезис.

За установените несъответствия по време на инспекциите са издадени още 429 наставления и 3 разпоредби за прекъсване на активност (затваряне на обекти).

Спрени от реализация са общо 2437 кг храни от скотски и неживотински генезис и 278 л безалкохолни питиета, най-често заради изминал период на валидност, неразбираем генезис, погрешно предпазване или несъответствия при даването на информация за потребителите.

Сред най-често установените от Агенцията по храните несъответствия са предлагането на храни с изминал период на валидност, без здравна или идентификационна маркировка или погрешно съхранявани, оповестиха от санитарното ведомство.

Сред нарушаванията са още незадоволителното хигиенично положение на обектите и несъответствия във връзка с сградния фонд и софтуерното оборудване; осъществяването на търговия от нерегистрирани по Закона за храните обекти; предлагането на храни без нужните търговски документи/сертификати за генезис или несъответстващи на Наредба 2/2021г. за детското и учебно хранене.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР