Българска хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) търси политическо лоби за

...
Българска хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) търси политическо лоби за
Коментари Харесай

Хотелиерите искат работници от Гвинея и Сенегал

Българска хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) търси политическо лоби за улеснение на процедурите за наемането на чужденци от страни отвън Европейски Съюз. Туристическият отрасъл се е насочил към импорт на работна ръка от Африканския континент.

" Водим диалози с разнообразни партии, които най-вероятно ще влязат в новия парламент, с цел да се създадат контакти с Европейска комисия за улеснение на процедурите за така наречен " трети свят ", тъй като там са фрагментите. В Европа фрагменти няма, само че има в Гвинея, Сенегал, Египет ", изясни Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА, в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria

В момента е съвсем невероятно служащи от страни отвън Европейски Съюз да бъдат наети. " За да дойдат фрагменти от Африка, би трябвало да чакаш четири месеца, а сезонът е три месеца. Трябва да ги назначим, по-късно да ги освободим и да търсим нови. Това е сложна и тромава задача и бъдещите депутати би трябвало неотложно да потърсят помощ от Европейски Съюз ", показва Налбантов, който има хотели в " Слънчев бряг ".

Той счита, че разрешаването на този проблем ще помогне и доста мигранти да си намерят работа. Според него служащи за туристическия бранш може да се търсят и в Азия, да вземем за пример Киргизстан.

" Дори и служащите от Турция срещат големи компликации да стартират работа в България ", уточни Налбантов. Той загатна, че корумпирани служители желаят по 1000 евро за позволение за работа на чужденец и даже били сезирани способените органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР