Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоя да бъде платено

...
Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоя да бъде платено
Коментари Харесай

БХРА настоя да бъде платено за "съсипания бизнес" на асоциацията

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоя да бъде платено за " унищожения й бизнес ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Поводът е отводът на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да бъдат разхлабени ограниченията и на заведенията за хранене да бъде разрешено по изключение да работят до 00.30 часа в новогодишната нощ.

По-рано в профила си във " Facebook " здравният министър разяснява, че мнението към този момент е изпратено до Министерство на туризма. Според изразеното от министър Ангелов персонално мнение е " аморално да се желае разхлабване на ограниченията за част от българите ", които по този начин или другояче по думите му " попадат в изключенията на заповедта от 18-и декември ".

От съсловната организация дават отговор, че мярката е противозаконна, тъй като съгласно Закона за туризма хотелите нямат право да работят без настоящ ресторант.

" Формално и в този момент заведенията в хотелите са отворени, само че действително никой не желае да заплати, с цел да чества с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна. Коронавирусът " няма работно време " и е също толкоз рисков в 22.00 часа, както и в 00.30 часа ", се показва още в известието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР