Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за

...
Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за
Коментари Харесай

Александър Иванов:

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на претендентите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде изработен по време на Общото заседание, планувано за 24 март. До всеки от 28-те претенденти бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от претендентите са получени по е-поща. БФВ разгласява получените отговори без каквато и да публицистична интервенция (стилистична или граматична).

Какво Ви стимулира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

Моята ангажираност към общността, в която съм избрал да пребивавам и работя, неизбежно ме свърза с тази игра, която заема голяма част от живота ми към този момент повече от 8 години. Волейболът промени вечно Пазарджик и аз усещам своя ангажимент да продължа да приписвам време, сила, умения и познания, както на професионалния клуб, който развиваме в града, по този начин и на организацията, която е гръбнакът на волейболния спорт в страната ни.

Ако би трябвало да дадете отговор на въпрос на делегатите и на хората от клубовете – за какво е в интерес на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

За мен този отговор е евентуално по-лесен и натурален. В годините, в които работя за развиването на един от най-емблематичните клубове в новата история на волейбола у нас, аз всеки ден вдишвам и пребивавам с насладите и болежките, които ние, родните клубове изпитваме и виждаме. Силно имам вяра, че запознат съм какво има потребност волейболът, с цел да пораства във всичките си посоки - професионални клубове, аматьорски клубове, национални тимове, финансиране и известност.

Кои са най-силните Ви качества?

Несломимият оптимизъм постоянно е било качеството, което ми е пособие да мина през десетки, в случай че не и стотици провокации. Това е и качеството, което ми оказва помощ да бъда резистентен в дълготрайните си цели. Добрите ми информационни умения, дружно с управническия опит, развиван в годините наедно с неправителствения, само че и държавен бранш, ми дават несравним взор и прочит над това по какъв начин работят другите системи.

Ще съумеете ли да отделяте задоволително време по отношение на другите Ви значими задължения, с цел да се осъществя сполучливо планът за доста по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде предан изцяло и да способства оптимално с експертиза, контакти или благоприятни условия за развиването на българския волейбол?

Нямаше да подам кандидатурата си, в случай че не смятах, че мога да отделя качествено време на евентуалните си задължения като член на УС. За мен би било чест и привилегия да запълвам дните си с задължения, които ще поведат развиването на този спорт в още по-работеща тенденция. Чувствам активността си в последните години като едно естествено надграждане и нямам самообладание да вложа умения и старания в работата си като член на Управителния съвет.

Каква е Вашата персонална задача във волейбола?

В историята на България почтено името си са записали стотици български спортисти, които са горели в своя спорт. Убеден съм обаче, че волейболът идва на разум на всеки български жител, когато бива запитан за екипен спорт с непрекъснати триумфи и положително показване през миналите десетилетия. Тъкмо по тази причина волейболният спорт у нас заслужава доста повече – заслужава по-добро отразяване във водещите медии, заслужава повече и по-големи спонсори, заслужава по-добри бази, на които да се радват и тимове, и техните фенове, заслужава да заеме своето потвърдено място като обичания групов спорт на българите с потвърдени триумфи в сферата. Именно в тези насоки ще насоча и напъните си, с цел да могат държавни, локални и частни сътрудници да бъдат надалеч по-ангажирани със ориста на обичания спорт.

Кое е най-важното нещо, което и сега вършиме в името на волейбола?

Ангажиментите, които идват с ролята на ръководител на УС на СКВ „ Хебър-Пазарджик ", са неизброими. Като клуб - пример в родното състезание, ние осъзнаваме отговорността, която носим за цялостното равнище на спорта вкъщи и работим по метод, по който да потвърждаваме първото си място и в доста други връзки, отвън терена. Вярвам, че всеки един, партнирал или взаимодействал с нас през годините, може да го удостовери.
Още по-голяма става отговорността ни тогава, когато представляваме българския волейбол в европейските шампионати. Конкуренцията, с която се сблъскваме във всяко едно отношение, освен не ни плаши – тя ни провокира да ставаме все по-добри, а с това – да мотивираме и останалите професионални тимове да работят на едно по-високо организационно равнище.

Коя тематика би била предпочитана за вас като член на Управителния съвет?

Разбира се, намирането на дълготрайни и качествени сътрудници би трябвало да бъде съществена тематика на всички членове на УС, само че смятам за извънредно значимо да се обърне внимание на подобряването на качеството на предлагания от Федерацията артикул. Това включва родните шампионати и шампионати, дружно с повишението на известността и гледаемостта на волейбола в България. Пълните зали на нашите мачове постоянно са представени като преимущество на Хебър, само че имам вяра, че останалите сътрудници от родните клубове ще се съобразят, че почитатели не се основават принудително, а се отглеждат с доста внимание и грижа. Ние в Пазарджик сме потвърдили, че умеем да възпламеняваме за спорта освен нашите съграждани, а и гостите на града и аз съм уверен, че можем да пренесем уменията и знанията си и на по-голямо, национално равнище.

Десетки са международните трендове в маркетирането на спорта, които с бързи темпове настигат Европа и респективно България. Фенската база на всички познати спортове върви единствено в една посока от десетилетия насам – нагоре. Те задават динамичността и слагат условията, поради тях се строят все по-впечатляващи спортни уреди и се основават медии, които да задоволят възходящата им потребност от информираност. А прекарването във волейболната зала не идва с първия съдийски сигнал. Свидетели сме, че спортната промишленост застига с бързи темпове развлекателната, а броят на почитателите на двете е мощно конкурентен.

Нашите спортисти са образец за подражателство на терена, само че обществените мрежи окончателно ги трансфораха в модели за младежите, които към този момент имат достъп и наблюдават доста повече и от персоналния им живот. Вярвам, че можем да използваме бързото развиване на технологиите в наша изгода и да активираме голямата публика, която следва лицата, превръщащи волейбола в България в обичаната групова игра, за положително.

Какво е първото нещо, което бихте създали като член на Управителния съвет?

Ще освободя всичките си планувани задължения в идните месеци, с цел да извърша обещанията, които дадох във въпросите нагоре. Истината е, че можем да реализираме задачите си, само в случай че имаме отношение и ангажимент към тях.

Какво очаквате да постигнете в кратковременен проект - една година, и надлежно - в дълготраен?

За мен едни проекти са същински, когато обещанието зад тях има количествено измерение. След като деликатно се срещна със положението на предпочитаните за мен области и създадем здрав екип с останалите сътрудници, които влагат старания в тях, бих призовал да си сложим съответни и измерими цели, с които в края на един 1-годишен или 3-годишен интервал да можем с цифри, с изключение на думи, да потвърдим триумфите си.

Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че би трябвало да се усъвършенства?

Ще ви дам единствено един, само че доста съответен образец - „ С волейбол на учебно заведение " БФ Волейбол потвърди, че освен мисли, само че и работи огромно. Осъзнавам какъв брой трудоемка е организацията на самодейност с този мащаб, само че правя оценка и инвестицията в събития, които се случват и отвън най-големите градове в страната, презадоволени от начинания и организации.

Важно е обаче да се знае, че това не е задоволително. Трябва доста повече ангажимент към всички разрастващи волейбола в България. Затова сигурно работата ми ще обръща внимание доста повече на това да има напредничавост и надграждане над положителните практики досега.

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно би трябвало да се трансформират в позитивна посока?

Отново ще опитам да бъда съответен - належащо е да бъдат вложени доста време, старания и средства в развиването на треньори. Паралелно с вложенията в подрастващи състезатели и инфраструктура е от извънредно значение да създадем смели и решителни стъпки в това да сътворяваме повече треньори във всички посоки на спорта.

Доколко модерният взор и потреблението на технологиите за развиване са значими за Вас в комбиниране с нужния управнически опит?

Знаем, че с изобретяването на малкия екран песимистите са предвиждали края на радиото или с настъпването на онлайн медиите – гибел на печатните издания. Социалните мрежи допълниха медийния микс измежду каналите, от които потребителите избират да се осведомят. Всичко това потвърждава единствено едно – място за разнообразни канали в разнообразни моменти, желани от разнообразни хора, постоянно ще има.

Истинското умеене е в построяването и поддържането на вярна тактика, която стъпва над мощните страни на всеки медиен канал или технология.
Вярвам, че не усещаме празни зали, до момента в който почитателите на спорта избират да наблюдават мачовете в каналите на малкия екран. Напротив – точно посредством тях доближаваме до хиляди нови фенове на спорта, които непроменяемо ще бъдат в залата, когато имат опция, само че няма да изтърван тръпката тогава, когато обичаният им тим гостува или са персонално възпрепятствани да участват онлайн – посредством уеб страницата или канала на малкия екран. Данните за гледаемостта на родното състезание също са окуражаващи – и имам вяра, че по-скоро ни радват, в сравнение с плашат.

С други думи и в резюме – не просто съм последовател на технологиите, а евентуално техният максимален обожател. Смятам, че омаловажаването на ролята им е изцяло несвоевременно. Само посредством пълноценната им интеграция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР