Българска естрадна певица Силвия Кацарова спечели дело срещу музикалния продуцент

...
Българска естрадна певица Силвия Кацарова спечели дело срещу музикалния продуцент
Коментари Харесай

Силвия Кацарова спечели дело за 20 000 лева

Българска естрадна певица Силвия Кацарова завоюва дело против музикалния продуцент Владислав Славов, похвали се изпълнителката в обществената мрежа. Осъденият да й заплати 20 000 лева мyзикaлeн пpoдyцeнт от известно време има спор и с други естрадни звезди, измежду които е и Тони Димитрова. Причината - Славов някак е съумял да придобие правата върху текстовете на някои от най-големите им шлагери, а при Силвия Кацарова става дума за текста на песента „ Огън от обич “.

" Приятели, щастлива съм! Официално българският съд се произнесе с решение, че лицето Владислав Славов е нарушил авторските ми права, като без мое позволение е възпроизвеждал и разпространявал творчеството ми. За това, че правата ми на артист-изпълнител бяха потъпквани в продължение на години от Славов, българският съд постанови решение с което публично изясни на Славов що е то артист-изпълнител, и че никой няма право да му лишава творчеството ", написа във Facebook страницата си Силвия Кацарова. Тя отбелязва, че решението на съда е победа за цялата българска просвета, защото Славов с машинация заставил създателя на текста на песента " Огън от обич " да подпише документ, в който се забранявало на Кацарова да пее песните му.

Певицата изрича откровените си благодарности към всички, които са я подкрепяли и особено към адв. Мария Янева и адв. Вари Бельов, които са й помогнали в правосъдната борба. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР