Българска банка за развитие (ББР) и Българска агенция за инвестициите

...
Българска банка за развитие (ББР) и Българска агенция за инвестициите
Коментари Харесай

Бурни страсти в парламента! Какво взе Лорер от Нинова

Българска банка за развиване (ББР) и Българска организация за вложенията (БАИ) да преминат към новосформираното Министерството на нововъведенията и растежа, гласоподава Народното събрание на първо четене с промени в Закона за поощряване на вложенията.

Текстовете бяха признати със 127 гласа " за ", без срещу и въздържал се, само че провокира разгорещени полемики. Преди финалното гласоподаване Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) предложи депутатите да преминат на идната точка от дневния ред. Тя моли ръководителя на Народното събрание и ръководещите да проявят разсъдък и законопроектът да не бъде гласуван, тъй като в случай че не го създадат, от опозицията ще го оспорят в Конституционния съд.

Любен Дилов от ГЕРБ-СДС се обърна към ръководещите с думите: " Вие не се качихте върху опозицията, вие се качихте върху демокрацията, а за хората, които не схващат, какъв е този възторг, ще обясня каква е същността - с този законопроект господин Лорер се качва върху госпожа Нинова, просто ѝ взима парите от нейното министерство ".

След гласуването Станислав Анастасов от Движение за права и свободи съобщи от трибуната, че случилото се през днешния ден поставя завършек на всичките поръчки на това болшинство за правда, честност и почтеност. " Искренно скърбя, че в деня на Учредителното заседание потъпкахме и паметта на Антим Първи ", добави той.

В хода на полемиката вносителят Петър Куленски от " Продължаваме Промяната " обаче съобщи, че законопроектът е механически и е обвързван с гласуваната на 13 декември нова конструкция на Министерския съвет и основаното Министерство на нововъведенията и растежа. Поправките са чисто механически и те са свързани с опцията новото министерство да упражни правата си като принципал в БАИ и ББР, означи вносителят.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР