Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и

...
Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и
Коментари Харесай

Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, заяви Радев

Българо-руският разговор способства за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия, от което всички ние имаме интерес. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна с съветския президент Дмитрий Медведев. 
 Медведев: Изтребители постоянно ще дойдат, значимото е да има газ и централи  Медведев дойде у нас, докара шефовете на Газпром и Росатом (снимки)
Съществува политическа воля и нужните условия за развиване на равнопоставено и взаимноизгодно съдействие сред България Русия, уточни Радев и посочи, че има сфери като туризма, където връзките са устойчиви и перспективни.

Русия е стратегически сътрудник в енергетиката, където има огромен капацитет за задълбочаване на нашите връзки при съблюдаване на значими правилата като целенасоченост, конкурентност, бистрота, сигурност на доставките, сподели още Радев и добави, че за нас е изключително значима преференциалната цена.

" България желае да резервира своето място на газовата карта на Европа, без значение от преноса на съветски газ през други страни, съобщи още българският държавен глава. Ниската себестойност и сигурността на енергийните доставки са значими фактори за конкурентоспособността и стопанската система на всяка страна ", добави Радев.

Президентът уточни още, че страната ни дава положителни условия за вложения и сподели, че има вяра, че българската стопанска система може да предложи доста повече на съветския консуматор, който по думите му познава и цени качеството на редица български артикули.

Радев означи, че сред двата народа съществуват дълбоки исторически духовни и културни връзки, които са устояли тестването на времето и са неподвластни на политическата обстановка.

Вчера България с благодарност означи 141 години от края на Руско-турската война и Освобождението на България, а през юли ще отбележим и 140 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. На 24 май дружно почитаме основаната от българските първоучители писменост, на която пишем, четем и взаимно се обогатяваме, сподели президентът.

Руският министър председател Дмитрий Медведев, от своя страна, посочи, че България и Русия би трябвало да се управляват от съществуващите положителни връзки сред двата нации и да създадат първокласен скок в развиването на връзките отсега нататък, като уточни, че това се отнася за стопанската система.

Имаше един миг, когато имах чувство, че всички стопански връзки се срутиха, огромните планове изчезнаха, натрупаха се взаимни обиди, търговията стагнира. С общи старания можем да променим всичко, най-важното е държавните управления да работят както би трябвало, да бъдат вземани нужни решения на равнище компании, да бъдем в непрекъснат разговор, в това число на междурегионално и филантропично равнище, коментира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Русия означи срещата с президента през предходната година в Москва. Времето минава бързо и в този момент е добър мотив, с цел да организираме тази аудиенция и да поздравим Вас и всички жители на България по случай националния празник - Денят на Освобождението от османското робство, сподели Медведев.

Той уточни, че този празник постоянно ще свързва двата народа, като също регистрира идното отбелязване на 140 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. Медведев посочи, че даже не става дума за съответни дати, а за историческата памет, която постоянно са имали двата народа и в най-различни обстановки не ги е подвеждала.

Руският министър председател още веднъж покани Радев за присъединяване в икономическия конгрес в Санкт Петербург. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР