Българо-руския инвестиционен форум даде импулс за развитие на търговията между

...
Българо-руския инвестиционен форум даде импулс за развитие на търговията между
Коментари Харесай

Български и руски компании създават съвместни предприятия

Българо-руския капиталов конгрес даде подтик за развиване на търговията сред двете страни

С близо 10% се е нараснал износът на български артикули за Русия през първата половина на 2017 година За същия интервал стокообменът сред България и Русия се е нараснал с 35 % и възлиза на 1,9 милиарда щ.д. Това сподели зам.-министърът на стопанската система Александър Маноллев на откриването на Българо-руския икомически фоум, който се провежда в София от Българо-руската комерсиално промишлена палата. Според него форумът дава опция за укрепване на търговско-икономически връзки сред двете страни и за основаване на контакти сред бизнеса. Зам.-министър Манолев акцентира, че макар позитивните данни за повишаването на стокооборота на сред България и Русия, капацитетът, който двете страни има е доста по-голям.

На откриването на форума участваха още и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев, ръководителят на Българо - съветската търговско-промишлена палата Георги Минчев, ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Първият ден от форума мина при извънредно огромен интерес от страна на бизнеса. В него участваха над 100 представители на български компании. От съветска страна 20 компании показаха продуктите, които оферират в региона на машиностроенето за селското стопанство и леката индустрия. Изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев показа инвестиционите благоприятни условия за бизнес в България. Подписани бяха и 9 съглашения и протоколи за съдействие сред български и съветски организации и компании. Едно от тях бе с Международната банка за икономическо съдействие, която предлага преференциални условия за техните клиенти и реализира комерсиално финансиране на съветски и взаимни предприятия.

На форума стана ясно, че е постигато единодушие сходни конгреси за капиталовите възможости за бизнес сред България и Русия да се провежда на всеки 6 месеца. Това заяви вицепрезидентът на Търговско промишлената палата на Русия Владимир Падалко. Според него по този метод ще се даде опция на по-голяма част от бизнеса и от двете страни да показа своя капацитет.

Форумът продължава на 20 октомври 2017 година, в постройката на БТПП на ул. Искър 9 в София, с представянето на измененията в Новия митнически кодекс на Евразийския стопански съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР