Българо-американски екип разработи софтуер в помощ на жени с рак

...
Българо-американски екип разработи софтуер в помощ на жени с рак
Коментари Харесай

Българо-американски екип разработи софтуер в помощ на жени с рак на гърдата

Българо-американски екип създаде програмен продукт в помощ на дами с рак на гърдата. Приложението се назовава DivaCare, конфигурира се на телефон или таблет и е допустимо най-лесният метод за връзка сред пациент и доктор. По този метод експертите дават препоръки на пациентите си, указания за хранене и физически извършения. Приложението разрешава и противоположна връзка, с цел да може пациентите да оповестяват на лекарите си по какъв начин се усещат и до каква степен са стигнали в следоперативния развой по възобновяване, споделя великотърновецът  Невен Боянов . Той е един от основателите на мобилната платформа в помощ на дамите с рак на гърдата:

Всичко стартира преди към две години, когато на моя сътрудник жена му беше диагностицирана с това заболяване. След като мина сполучлива интервенция, сполучливо лекуване, се оказа, че затрудненията, които настъпват след самото лекуване, са много и за тях има липса, както на информация и на хора, които да ти оказват помощ – доктор или терапевт. Информацията, която липсва е по-скоро по какъв начин да намерим тези терапевти, а в действителност тези процедури, които би трябвало да се вършат по-късно, не са доста комплицирани. Тогава породи концепцията да създадем платформа, която да оказва помощ за всички тези неща.

По това време Невен Боянов и американският му бизнес сътрудник Франк Флеминг създават софтуерни артикули за телемедицина и връзка сред психолози, психиатри и техните пациенти. Платформата DivaCare за дамите с рак на гърдата за в този момент се употребява единствено в Съединените щати:

Тя предлага информация какви са евентуалните затруднения след интервенцията, къде можем да намерим информация, както и част от тази информация е предоставена. Друго, което предлага, е връзка с терапевт, който може да ви помогне с упражненията, които би трябвало да се вършат. Идеята е нашата платформа да разрешава терапевтите да се записват в нея, както и пациентите и един с различен да съумеят да се срещнат. След това благодарение на мобилното приложение те отдалечено да могат да работя един с различен. Например – терапевтът праща упражненията посредством интернет на мобилния телефон на пациента. Той гледа видеата, прави упражненията. Интересното и неповторимото, може би, в нашата платформа е, че ние предлагаме двупосочна връзка. След това пациентът може да каже: аз направих тези извършения, и стартира да дава отговор на серия от въпроси, дефинирани от терапевта, тъй като той знае какви са нещата, които би трябвало да попита. Това става в действително време, т.е. незабавно. По този метод терапевтът, стоешком си в офиса, той в границите на работния ден вместо с 10 индивида, през днешния ден може да работи с 50.

Платформата е безвъзмездна за пациентите. Лекарите и терапевтите са тези, които заплащат ниска лицензионна такса, против което ще получат подробни указания за потреблението на софтуера.

В България екипът към момента се пробва да откри сътрудници, с които да работи дружно.

Започна благотворителна акция за доразвиване на платформата.

Още по тематиката чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР