“Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ) и “Инвестбанк АД подадоха обвързващи

...
“Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ) и “Инвестбанк АД подадоха обвързващи
Коментари Харесай

БАКБ и “Инвестбанк” наддават за ТБ “Виктория”

“Българо-американска кредитна банка ” АД (БАКБ) и “Инвестбанк ” АД подадоха обвързващи предложения за покупка на 100% от капитала на ТБ “Виктория ” ЕАД, оповестиха синдиците на Корпоративна комерсиална банка (н). На 31 октомври 2017 година завърши третият стадий от процедурата по продажба на капитала й и цялостната експозиция на едноличния притежател на капитала към банката. Под понятието експозиция се има поради депозитът – над 85 млн. лева, който държи КТБ в “ТБ Виктория ”. Той е със период на погасяване до 2019 година
Банка “Виктория ” бе дъщерна на банкрутиралата КТБ на Цветан Василев.

“Инвестбанк ” и БАКБ участваха и в предходния търг за покупка на банката, който се провали. Тогава офертите им се оказаха по-слаби от тази на “Търговска банка Д ”, само че тази оферта бе отхвърлена от Българската национална банка.

В началото на процедурата интерес към капитала на банката демонстрираха четирима претенденти: “Инвестбанк ”, “Българо-американска кредитна банка ”, групата вложители – Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH и “Вабо Интернал ” АД.

По-късно “Вабо Интернал ” и консорциумът от трите австрийски компании отпаднаха от конкуренцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР