Българките гимнастички Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха осем медала

...
Българките гимнастички Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха осем медала
Коментари Харесай

ПОСТИЖЕНИЕ: 8 медала за страната ни на Световната купа по художествена гимнастика

Българките гимнастички Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха осем медала на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, оповестява " Новини.бг ". Ансамбълът за дами остана без отличие, което се случва за първи път от много дълго време.

Николова завоюва златните медали на обръч, на бухалки, на лента и в многобоя през вчерашния ден, а Ева Брезалиева има сребро на топка и на лента, както и бронз на обръч и в многобоя.

Николова, която през вчерашния ден стана шампионка в многобоя, получи 34.650 точки, а Брезалиева беше оценена с 44.550 точки. И двете изиграха мощни своите композиции, а за Брезалиева това е също второ отличие след бронза в многобоя.

Сребърният орден на обръч завоюва международната първенец от София 2022 София Рафаели от Италия с 34.400 точки. На топка Брезалиева завоюва сребро, а Николова остана осма след груби неточности.

След мощна и постоянна игра Ева Брезалиева получи оценка от 32.950 точки и взе сребърния орден на топка. Стилияна Николова с апарат отвън терена и други грешки остана последна с резултат от 28.700.

Златен орден за Дария Варфоломеев от Германия с 33.150 точки, а представителка на Узбекистан Тахмина Икромова се подреди трета с 31.800.

Финалите на обособените уреди при дамите и при ансамблите не престават до 16.00 часа. В момента ансамбълът на България играе с пет обръча.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР