Българката Йоана Илиева се класира за четвъртфиналите на сабя на

...
Българката Йоана Илиева се класира за четвъртфиналите на сабя на
Коментари Харесай

Йоана Илиева е четвъртфиналистка на сабя на световното първенство по фехтовка в Милано

Българката Йоана Илиева се класира за четвъртфиналите на сабя на международното състезание по фехтовка за мъже и дами, което се организира в Милано, Италия.

След като преодоля квалификациите при започване на седмицата, през днешния ден нашето момиче започва в директните елиминации с триумф с 15:12 против румънката Сабина Мартиш.

В 1/16-финалите Илиева трябваше да се дуелира против четирикратната международна шампионка Олга Харлан от Украйна. 32-годишната състезателка обаче се забърка в скандал в предходния кръг, когато надигра рускинята Ана Смирнова с 15:7, само че след това отхвърли да стисне ръката ѝ. Това докара до същинската блъсканица в залата, като в последна сметка съдиите взеха решение да дисквалифицират Харлан, което обезпечи на нашата Йоана Илиева служебна победа и място в осминафиналите.

Европейската ни шампионка за девойки до 23 години от Будапеща по-рано тази година се възползва по допустимо най-хубавия метод от получения късмет и в идната фаза победи с 15:8 туша представителката на Азербайджан Ана Баща.

Така, в четвъртфиналите по-късно през днешния ден Йоана Илиева ще се изправи против французойката Сара Блазер.

Междувременно, другите две български представители във етапа на елиминациите изгубиха в 1/64-финалите. Олга Храмова отстъпи с 10:15 туша на полякинята Силивя Матушак, а Калина Атанасова загуби трагично с 14:15 от испанката Лусиа Мартин-Португес.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР