Българката Стилияна Николова спечели златен медал във финала на топка

...
Българката Стилияна Николова спечели златен медал във финала на топка
Коментари Харесай

Стилияна Николова грабна злато на топка на Световната купа в Атина

Българката Стилияна Николова завоюва златен орден във финала на топка от програмата на Световната купа по художествена гимнастика в Атина, Гърция.

Николова изигра ужасно съчетанието си и заслужи оценка от 34.450 точки, с което изпревари в борбата за първото място италианката София Рафаели, която получи 31.600 пункта.

Другата ни представителка в конкуренцията Борян Калейн позволи грешки при осъществяването на топка и в последна сметка се подреди шеста с 28.950 точки.

Във финала на обръч пък и двете българки направиха неточности, което ги остави отвън челната тройка, като Калейн се подреди четвърта с 30.650 точки, а Николова остана шеста с 29.800 пункта. Златото на този апарат заслужи София Рафаели с 33.000 точки.

При ансамблите състава на България приключи на шеста позиция във финала на пет обръча. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова позволиха груби неточности при започване на съчетанието и бяха оценени с 30.800 точки, до момента в който златото отиде при състава на Израел, който получи за осъществяването си 34.900 пункта.

По-късно през днешния ден предстоят финалът на лента в самостоятелната конкуренция с присъединяване на Стилияна Николова и Боряна Калейн, както и на две топки и три ленти при ансамблите, където България ще спори за оценките.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР