. Българката отстъпи в тайбрека с 0.5:1.5 точки на рускинята

...
. Българката отстъпи в тайбрека с 0.5:1.5 точки на рускинята
Коментари Харесай

Треньорът на Нургюл Салимова пред БНТ: Горд съм, че успя да се представи по този начин

. Българката отстъпи в тайбрека с 0.5:1.5 точки на рускинята Александра Горячкина.

Двете ремита в предходните дни доведоха до през днешния ден, когато двете дами играха интензивен шах. В първата партия Нургюл бе с белите фигури и имаше отчетливо предимство, което, обаче, не получи уместно въплъщение и след трикратно повтаряне на позицията, ремито стана факт на 42-ия ход.

Във втората партия, в която Салимова бе с черните фигури, българката позволи неточност в ендшпила и това разреши на рускинята да победи.

По пътя си към финала, шахматистката ни отстрани шест съпернички и триумфът ѝ би трябвало да бъде оценен уместно, счита треньорът ѝ Живко Жеков.

„ Доволен съм и съм горделив с Нургюл, че съумя да се показа по този метод. Загубата от време на време е по-мотивираща от успеха. Аз го виждам по този метод. Има върху какво да се работи, ясно се видя. Има, обаче, защо да се гордия. Мисля, че сега е щастлива. Първият момент е била разочарована, само че загубата е реалност, няма какво повече да я претърпява. Вярвам, че в този момент ще се отдаде на щастието от постигнатото. Убеден съм, че ще е по този начин при нея “, съобщи Жекова в особено изявление за Българска национална телевизия.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР