Българката Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на

...
Българката Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на
Коментари Харесай

Милена Тодорова завърши на 11-о място в преследването на Европейското по биатлон

Българката Милена Тодорова приключи на 11-о място в преследването на 10 километра на Европейското състезание по биатлон в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Тодорова, която през вчерашния ден се подреди девета в спринта, позволи четири неточности в четирите стрелби и измина трасето за 31:45.6 минути. Българката не уцели по една цел в първите две визити на рубежа и се движеше измежду първите 10, само че в третата пукотевица позволи две неточности и се смъкна в класирането. Накрая Тодорова повали всичките пет цели и приключи 11-а с пасив от 1:20.0 минута.

Европейска шампионка стана германката Селина Гротиан с 19 от 20 в стрелбата и време от 30:25.6 минути. За нея това е втори орден от шампионата след бронза в самостоятелния старт на 15 километра.

Втора остана сребърната медалистка от спринта Тилда Йохансон от Швеция с две неточности и закъснение от 17.6 секунди. Тя беше лидерка в надпреварата до последната пукотевица, в която сгреши два пъти и с това загуби златното отличие.

Французойката Жилон Гигона, която е сестра на звездата в мъжкия биатлон Антонен Гигона, се подреди трета с една пропусната цел и на 23.6 секунди след победителката.

Само 48 от общо 60 биатлонистки приключиха напреварата.

По-късно през днешния ден в Ленцерхайде е преследването на 12.5 км за мъже с присъединяване на българите Владимир Илиев и Благой Тодев./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР