Българката Изабела Шиникова постигна една от най-забележителните победи в кариерата

...
Българката Изабела Шиникова постигна една от най-забележителните победи в кариерата
Коментари Харесай

Шиникова срещу палачката на Томова на полуфинал в Португалия

Българката Изабела Шиникова реализира една от най-забележителните победи в кариерата си, откакто в четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Калдаш да Раиня (Португалия) се наложи над някогашната номер 12 в международната класация Кая Канепи от Естония със 7:6(10), 3:6, 6:3.

Шиникова устоя в маратонския първи сет, траял 64 минути, и го завоюва след тайбрек с 12:10 точки, като преди този момент отрази 8 сетбола на лидерката в турнирната скица. Канепи съумя да направи ранен пробив във втория сет и това и оказа помощ да натрупа задатък от 4:1 гейма, след който да изравни резултата. В решителния трети сет Шиникова проби още в първия гейм, само че Канепи съумя да изравни за 2:2. Веднага по-късно обаче българката направи нов пробив и до края господства, с цел да се класира на полуфинал.

В него Шиникова ще играе с поставената под номер 7 в схемата Джесика Понше от Франция, която по-рано през днешния ден победи в три сета другата българка в шампионата Виктория Томова. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР