Българка в Гърция ни каза, че пожарникарите са влезли да

...
Българка в Гърция ни каза, че пожарникарите са влезли да
Коментари Харесай

Съпруга на един от изчезналите шофьори край Корфу: Не спим, не ядем!

Българка в Гърция ни сподели, че пожарникарите са влезнали да режат и се чуват гласове, показа Корнелия Маркова

Един от търсените пасажери на запалилия се в Йонийско море ферибот е открит жив. 21-годишният водач беше извозен до пристанището на Корфу.

Издирването на другите 11 души продължава. Сред изчезналите са 7 българи, чиято орис е незнайна. А един от етаж от ферибота е останал непокътнат от пламъците, осведоми.

Късно нощес първата група от български водачи, пътували в запалилия се ферибот, се прибра у нас.

"В момента съм бомба със закъснител, може би малко, в случай че някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа напрегнат. Не спим, не ядем ", сподели брачната половинка на Васил Марков - Корнелия Маркова.

Трети ден Корнелия държи телефона си в ръце и се надява да получи по този начин мечтаното позвъняване от брачна половинка си.

"На 17 февруари сред 22:30 и 23:00 беше последният диалог. До последно той се чудеше дали ще успее да си купи билет и ще се качи на ферибота. При нас ангажимента е, когато слезе от ферибота, да ни звънне, само че той до ден сегашен не ми е звъннал ", добави тя.

Телефонът към момента мълчи, времето минава, молитвите стават все по-силни, само че пламъкът вяра не стопира да гори. Новината за избавен пасажер, след часове на неопределеност, поддържа вярата жива.

"Пожарникарите са влезнали да режат и се чуват гласове. Аз знам, той е борбен, ще направи всичко допустимо по своите сили, с цел да се избави ", безапелационна е Корнелия Маркова.

Живи, след огнения пъкъл и още веднъж в България след дълъг 14-часов път, към този момент са част от избавените български водачи.

"Всичко изгоря - скапаният транспортен съд, камиони, само че оцеляхме. С божията воля сме живи и здрави, прибрахме се назад в България ", показа Станимир Василев.

Добре квалифицираният екипаж съумява да избави огромна част от пасажерите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР