България започна с победа в първата фаза от квалификациите за

...
България започна с победа в първата фаза от квалификациите за
Коментари Харесай

България тръгна с победа над Великобритания в евроквалификациите

България стартира с победа в първата фаза от квалификациите за Европейското състезание по хандбал за мъже през 2022 година. Отборът, воден от варненския треньор Никола Карастоянов, надигра Англия с 24:20 (10:7) в първия си мач от шампионата в Група А, игран нощес в залата на Националния състезателен център " д`Кок " в Люксембург.
  ``
реклама
Така българският мъжки народен отбор записа първия си триумф в формален мач след пауза от 11 години 11 месеца и 20 дни. На 21 януари 2007 година " трикольорите " се постановиха над Грузия с 24:21 в Габрово.
 
Останалите два противника на България в групата са Ирландия и домакините от Люксембург. Единствено спечелилият ще се класира за идната фаза на евроквалификациите. Днес от 19,00 часа българско време " лъвовете " ще се изправят против Люксембург във втората си среща на шампионата.
 
Най-полезен за българския отбор бе асът на Локомотив (Вн) Бранимир Балчев с 5 гола за успеха. Димитър Петков, Георги Атанасов, Йордан Михайлов и Симеон Джемпериев прибавиха по 3 попадения за триумфа. За британците Джошуа Да Силва и Брайън Негрет Линдзи приключиха с по 6 гола.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР