България загуби с 2:5 у дома срещу Грузия в среща

...
България загуби с 2:5 у дома срещу Грузия в среща
Коментари Харесай

Националите по футбол записаха срамен резултат в Лигата на нациите - 2:5 срещу Грузия в Разград

България загуби с 2:5 вкъщи против Грузия в среща от група 4 в дивизия " С " на Лигата на нациите. В Разград българите бяха ненадейно слаби и позволиха тежко и срамно проваляне, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гостите поведоха още в четвъртата минута, когато Зурико Давиташвили с глава насочи топката във вратата след центриране от Хвича Кварцхелия.

В 11-ата минута гол на грузинците беше анулиран поради засада и консултация с видео помощник рефера.

След тъкмо четвърт час игра Чочев лиши топката и подаде за Кирил Десподов, само че Георги Лория избави вратата си. Последва неакуратен удар на Кирил Десподов, а в 31-ата минута Хвича Кварцхелия асистира към Иракли Азаров, който шутира по диагонала, топката се удари в Андреа Христов и влезе във вратата на България.

В спомагателното време на първата част Зивзиваздзе също пропусна да се разпише при чиста обстановка.

В 50-ата минута българските национали върнаха един гол. Иван Турицов центрира в наказателното поле, а Атанас Илиев се извиси и с глава прати топката в мрежата на гостите.

Радостта на българския отбор беше доста къса, тъй като последва нова груба неточност в защита. В 51-ата минута Зивзивадзе получи от Абурджания и с изстрел по земя елементарно вкара топката зад Михайлов.

Пет минути по-късно Иван Турицов извърши нарушаване в наказателното поле против Кварцхелия, което докара до 11-метров углавен удар. Зад топката застана футболистът на италианския Наполи, който ce разписа за 1:4.

Точно 20 минути преди края на постоянното време Георгес Микаутадзе подаде за Валери Казиайшвили и той от близко вкара петия гол за Грузия.

В 83-ата минута Илиян Стефанов с добавка означи първия си гол за България, откакто удар на Атанас Илиев срещна гредата, оформяйки крайното 2:5.

Дълбоко в спомагателното време Ника Квеквешкири пропусна да се разпише от дузпа, изпращайки топката в левия непряк дирек.

Загубата за България против грузинците е първа след есента на 1995 година.

Българите нямат победа в шест следващи срещи и са на трето място във краткотрайното класиране с една точка, до момента в който Грузия е с цялостен актив от 6 точки на първата позиция.

Двубоят в Разград приключи със викания " оставка " от страна на публиката.

Веднага след мача селекционерът Ясен Петров подаде оставка от поста. Той съобщи пред камерата на Българска национална телевизия, че поема отговорност за загубата, извинява се на всички, които са гледали мача.

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо ще води националния тим при гостуванията на Гибралтар и Грузия в идващите два мача от група С4 на шампионата Лига на Нациите, заяви източник от централата.

Иванов поема задачата, защото отборът е в квалификационна акция и президентът Борислав Михайлов няма време да реагира.

От една страна самият Иванов има лиценз УЕФА Про и може да бъде записан като ментор за интернационалните мачове. Друг плюс е, че някогашният централен нападател на Левски е непрекъснато си тима и е наясно с ситуацията, а също по този начин е стартират и с функционалното положение на всеки един от играчите.

Би трябвало да се организира и съвещание на изпълкома на БФС в идната седмица (по всяка възможност във вторник, 7-и юни), тъкмо преди пътуването на делегацията за Гибралтар и въпросът с треньора да бъде обсъждан.

Сега за " лъвовете " идните гостувания са на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни), където България би трябвало да се пребори за точки, в случай че желае да остане в борбата за първото място. Постоянен селекционер пък ще се търси чак за мачовете през септември, когато акцията в Лигата на Нациите приключва с домакинство на Гибралтар и посещение на Република Северна Македония.

Мач от група 4 в дивизия " С " на Лигата на нациите по футбол:

България - Грузия 2:5 (0:2)

голмайстори: 0:1 Зурико Давиташвили 4, 0:2 Андреа Христов автогол 31, 1:2 Атанас Илиев 50, 1:3 Буду Зивзивадзе 51, 1:4 Хвича Кварцхелия 58-дузпа, 1:5 Валери Казиаишвили 70, 2:5 Илиян Стефанов 83

пропусната дузпа: Ника Квеквешкири (Грузия) 90

жълти картони: Кирил Десподов, Андреа Христов (България)
основен арбитър: Фабио Мареска (Италия)

стадион " Хювефарма Арена ", Разград

сформира

България: Николай Михайлов, Иван Турицов (64-Виктор Попов), Андреа Христов, Антон Недялков, Едисон Йорданов (46-Петко Христов), Тодор Неделев (64-Филип Кръстев), Ивайло Чочев, Георги Миланов (46-Илиян Стефанов), Кирил Десподов, Мартин Минчев (64-Доминик Янков), Атанас Илиев

Грузия: Георги Лория, Отар Какабадзе (83-Отар Китаишвили), Гурам Кашия, Давит Хочолава, Соломон Хверкалия (67-Валери Казаишвили), Гиорги Абурджания (74-Валериан Гвилия), Ника Квеквешкири, Буду Зивзивадзе (67-Георгес Микаутадзе), Хвича Кварцхелия, Иракли Азаров, Зурико Давиташвили (74-Валдимер Мамучашвили)

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР