България заема временна втора позиция в отборната надпревара при девойките

...
България заема временна втора позиция в отборната надпревара при девойките
Коментари Харесай

България е на втора позиция в отборната надпревара при девойките след първия ден на турнир по художествена гимнастика в Естония

България заема краткотрайна втора позиция в отборната конкуренция при девойките след първия ден на юбилейното 30-о издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Miss Valentine " 2024, който се организира в Тарту, Естония.

В надпреварата за страната ни вземат участие Дара Малинова, Магдалена Вълкова, Алекса Рашева и Александра Шалуева, като след днешния ден те заемат второ място в подреждането на отборната конкуренция с резултат от 84.100 точки, а водач е домакинът Естония с 85.250 пункта.

Битката стартира със съчетанията на обръч, където Дара Малинова игра устойчиво и получи оценка от 29.250 точки, с която тя се класира за финала на уреда с най-хубав резултат.

Магдалена Вълкова също започва доста мощно и получи 29.150 пункта, което е трета по мощ оценка, до момента в който третата българка Алекса Рашева позволи съществени неточности в композицията си с обръч, която беше оценена с едвам 25.700 пункта.

По правилник за финалите на обособените уреди се класира по една представителка от всяка страна.

Утре предстоят съчетанията с топка, където за България на килима ще излязат Магдалена Вълкова, Алекса Рашева и Александра Шалуева.

Съдия за страната ни по време на шампионата " Miss Valentine " 2024 в Естония е Силвия Митева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР