България заема централно място в плановете за отбрана на югоизточния

...
България заема централно място в плановете за отбрана на югоизточния
Коментари Харесай

Адмирал на НАТО: България заема централно място в плановете за отбрана

България заема централно място в проектите за защита на югоизточния фланг на НАТО, съобщи на образователния полигон " Ново село " край Сливен адмирал Стюарт Мънч, пълководец на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол.

Мънч следи взаимно обучение с бойна пукотевица Noble Blueprint 23 на многонационалната бойна група с присъединяване на военнослужещи от България, Италия, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Съединени американски щати и Черна гора.

При създаването на районните проекти сме в тясно съдействие с българските военни ръководители, сподели още той и добави, че тази взаимна работа докара до одобряването на районния проект на последната среща на върха във Вилнюс.

Той благодари на България за семейството на учението. Подчерта, че членовете на Алианса са обединени в името на груповата защита. Ангажиментът ни да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО подсигурява сигурността и просперитета на народите от Алианса, сподели Мънч и добави, че мирът и сигурността са непокътнати с помощта на непрекъснатата зоркост и взаимните старания за подсилване на съдействието и качествата да се пазят като един, осведоми Българска телеграфна агенция.

По думите му учението Noble Blueprint 23 е за да се опознаят по-добре сериозно значимите характерности на терена в България и дава гаранция, че ще бъдат готови за взаимни отбранителни интервенции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР