България заема първа позиция по цена на живота, според чужденците,

...
България заема първа позиция по цена на живота, според чужденците,
Коментари Харесай

България най-изгодна като цена на живот за работещи чужденци

България заема първа позиция по цена на живота, съгласно чужденците, открили се тук. Това излиза наяве от най-новото изследване Expat Insider 2019, извършено за шеста поредна година. То изследва кои са най-хубавите и най-лошите страни за работа и живот на хора от други държави 

В изследването са взели участие общо 20 259 респондента от 182 разнообразни националности, а резултатите се образуват на база оценка на 6 съществени индикатора – качество на живот, леснота на определяне, работа в чужбина, фамилен живот, персонални финанси и цена на живота. Страната ни се подрежда на 11-о място в общата ранглиста от всички 64 страни, включени в анкетата, и на първо, по отношение на тези от Балканския полуостров, като се придвижва с цели 10 места напред по отношение на класацията от предходната година, когато е заемала 21-во място. Челните позиции заемат Тайван, Виетнам и Португалия, само че най-атрактивни са Германия, Съединени американски щати, Швейцария, Англия и Обединените арабски емирства където живеят трима от всеки 10 интервюирани. Последни в класацията са Нигерия, Италия и Кувейт.

Повечето емигранти у нас споделят, че биха предложили страната на собствен непосредствен, доста елементарно са намерили другари измежду локалните и те са им помогнали да се почувстват вкъщи. 87% от тях се съгласяват, че приходите на семействата им са повече от задоволителни, с цел да покрият дневните си разноски, а персоналните финанси са и един от главните им претекстове да се реалокират в България.

32% от респондентите означават, че евентуално ще останат вечно в страната, в която са се открили, а най-големите им терзания при преместването са били езиковата преграда, дистанцията от родината и фамилията, както и високият стандарт на живот.

Подробно с цялото проучване можете да се запознаете тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР