България все още не се намира в лоша позиция по

...
България все още не се намира в лоша позиция по
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: България все още не е в лоша позиция за присъединяване към еврозоната

България към момента не се намира в неприятна позиция във връзка с присъединението си към еврозоната. Голяма и значима част от пътя към еврозоната към този момент е изминат посредством присъединението на страната ни към Европейския банков съюз и на българския лев към Европейския валутен механизъм. Това сподели шефът на Българска народна банка Димитър Радев на конференцията " България в еврозоната - какво следва за бизнеса ", проведена от Американската комерсиална камара в България (АТК). 

Управителят на Българска народна банка очерта няколко групи задания, които страната ни би трябвало да извърши,  за да завършваме сполучливо процеса за участие в еврозоната. Първата и най-важна задача е да се изпълнят номиналните критерии за конвергенция, сподели Радев и напомни, че все още България извършва критериите, свързани с обществените финансите, дълготрайните лихвени проценти, валутната непоклатимост.
Критерият, който не изпълняваме 
Към момента единственият аршин, които не изпълняваме, е за инфлацията, за което има както външни, по този начин и вътрешни фактори, разяснява Дивитър Радев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР