България все още не е предвидила средства за информационна кампания

...
България все още не е предвидила средства за информационна кампания
Коментари Харесай

Все още не са планирани парите за кампанията за приемане на еврото

България към момента не е планувала средства за осведомителна акция за въвеждане на еврото. Това декларира финансовият министър Росица Велкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Във връзка с въвеждането на единната европейска валута страната ни е създала информационна тактика. В нея са заложени правилата и дилемите на осведомителната и информационна акция, виновните институции, които ще извършват акциите, стадиите за осъществяване на акциите, целевите групи, каналите за разпространяване на информацията, и други

„ Информационната акция ще бъде ориентирана към даване на точна, налична, разбираема, навременна и всеобхватна информация за всички на практика аспекти на въвеждането на еврото, включително за готовността на България за приемането му и за процеса по замяната на лв. с евро (курс, времеви интервали, цена, виновна институция) “, декларира служебният финансов министър.

За реализирането на съответните действия в границите на информационната акция се приготвя информационен проект, който ще бъде разискван на Работна група „ Комуникации “. След неговото приемане ще бъде направено остойностяване на обособените ограничения, методите за възлагане на реализирането им, посредством които да бъдат определени съответните реализатори.

„ Към момента в бюджета на Министерството на финансите няма планувани средства за осъществяване на осведомителна акция за процеса на въвеждане на еврото в България “, отбелязва министър Велкова.

Тя добавя, че има процедура Еврокомисията да подкрепя финансово осъществяването на осведомителната акция за еврото, провеждана от държавата-кандидатка за еврозоната. „ Точният размер на съфинансиране от страна на Европейска комисия ще бъде контрактуван след остойностяване на ограниченията по акцията “, прецизира служебният финансов министър.

България си беше сложила за цел да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година През последните месеци като че ли страната ни загуби нужното движение за реализирането на тази стратегическа цел, с която България ще стане дефинитивно пълновръстен член на европейското семейство. Според редица специалисти това се дължи на политиката на предходния финансов министър Асен Василев, който неведнъж усили разноските и надлежно недостига, един от главните параметри, който се следи за влизане в еврозоната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР