България Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в

...
България Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в
Коментари Харесай

Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат

България Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат Майката изрично отхвърля версията, че децата да бъдат изпратени в разнообразни приемни фамилии  Николай Киров 8 ноември 2019, 09:30  Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат
Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат
 Инцидент с рейс край Шипка
Инцидент с рейс край Шипка
 Топло време, идват превалявания за малко и по-ниски градуси
Топло време, идват превалявания за малко и по-ниски градуси
 Румен Радев връща предлагането за назначение на Иван Гешев за основен прокурор
Румен Радев връща предлагането за назначение на Иван Гешев за основен прокурор
 Мая Манолова съди Борисов, желае 15 хиляди лева обезщетение
Мая Манолова съди Борисов, желае 15 хиляди лева обезщетение
 Почина детето, паднало от каруца в Луковит
Почина детето, паднало от каруца в Луковит
 АПИ: Камионите над 3,5 тона ще заплащат тол такси за 6050 км
АПИ: Камионите над 3,5 тона ще заплащат тол такси за 6050 км
 Обявяват воден режим в Перник и региона
Обявяват воден режим в Перник и региона

ано тази заран родители се събраха пред учебното заведение на 7-годишния наследник на Чавдар Георгиев, с цел да поддържат бащата в борбата му за настойничество над двете му деца след разбъркан брак с норвежка гражданка.

Георгиев изясни пред NOVA, че живеел с Моника Хеггхолмен в непринудено общуване. А преди повече от 2 години се разделили и гледали дружно децата, все по една седмица.

„ В един миг, когато беше нейната седмица да гледа децата, разбрах, че е била задържана. Отначало си помислих, че е някаква смешка, само че след съвещанието на третия ден след задържането ѝ дадоха един месец в изолация”, показва Чавдар.

Българин: Холандия не ми връща сина, при гей двойка е

Тогава той се върнал в България дружно с децата, по думите му, със знанието на майка им. Вече близо две години бащата и малчуганите са в нашата страна.

По думите му майката даже завела дело, с което твърдяла, че синът им е „ безпомощен”.

Георгиев твърди, че в случай че не получи родителските права и 3-годишпната му щерка и синът му бъдат върнати в Норвегия, там те ще бъдат дадени на приемни фамилии. Причината съгласно бащата е, че майка им Моника може да бъде наказана дейно на 3 до 5 години затвор, а съгласно норвежкото законодателство той не можел да стане настойник на децата, защото не е норвежец.

Според версията на Георгиев, в случай че синът и щерка му бъдат върнати в Норвегия, те ще бъдат разграничени сред две приемни фамилии, имената им ще бъдат заменени, с цел да не бъдат открити, той ще загуби опция да се вижда с тях и ще им бъде неразрешено да приказват български. Бащата счита, че синът му ще бъде „ трайно травмиран”.

Към момента с решение на районния съд в Шумен е наложена ограничаваща заповед за Моника, като мярка за протекция на Чавдар и децата.

Чавдар Георгиев признава, че е обвинен по същото дело в Норвегия, само че отхвърля да е направил закононарушение и хвърля цялата виновност върху майката на децата. Твърди, че тя го е измамила като му плащала по-малка заплата.

„ Аз не заех норвежки. Тя е счетоводителят и материално виновното лице. Не счита, че аз би трябвало да знам и да проверявам жена си”, твърди бащата, само че признава, че е щял да бъде задържан в Норвегия.

Версията на майката за проблема се разминава доста с тази на Чавдар Георгиев .

„ Аз бях арестувана по съмнение за финансови измами. Бях три седмици в пандиза. Чавдар също беше обвинен и по тази причина се върна в България. През първите два месеца поддържаше контакт със фамилията ми. Но по-късно го прекъсна, откакто моето семейство го помоли да се върне в Норвегия с децата. През юни 2018 година бях освободена и ми беше разрешено да виждам децата за по няколко часа през първата седмица. След това Чавдар избяга отново”, споделя Моника пред NOVA.

Тя отхвърли обвиняванията на бащата, че се е пробвала да отвлече децата.

„ Не съм се опитвала. Аз му предложих да остана в България и да си поделим грижите за децата, като една седмица стоят при мен, другата, при него”, споделя Моника.

Майката изрично отхвърля и версията, че децата да бъдат изпратени в разнообразни приемни фамилии, в случай че тя бъде наказана.

„ Не, това не е правилно. Децата имат близки в Норвегия. Те имат сестра, която е на 24 година, една на 19 година и друга на 13 година Системата в Норвегия е такава, че в случай че имат сигнал за проблеми, обществените служби преглеждат случая. И по-късно, в случай че в действителност има проблем, стартират курсове, с цел да ги разрешат. Само, когато има същинска заплаха за децата, като принуждение или неприятни условия на живот, обществените ги взимат”, декларира майката, чиито други деца са от предходен брак.

„ Първото ни дете с Чавдар е на 13 година То е в приемно семейство, тъй като има синдром на Даун и аутизъм, и я дадохме още като дете. Баща ѝ не я счита за негово дете”, показва Моника.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР