България вече има трима представители в Залата на славата по

...
България вече има трима представители в Залата на славата по
Коментари Харесай

Голямо признание! Трети българин влезе в Залата на славата

България към този момент има трима представители в Залата на славата по гимнастика в Съединени американски щати. След олимпийският първенец Стоян Делчев, който беше признат през 2008 година и олимпийският вицешампион Йордан Йовчев, който стана член през 2016 година, преди няколко дни това самопризнание получи и дългогодишният играч в националния ни тим по акробатика Владимир Владев.

Владимир Владев е европейски първенец и международен вицешампион във типа мъжки двойки дружно с колегата си Румен Лачков от 1993 и 1994 година. Двамата имат над 20 оценки от международни и европейски шампионати, международни игри и международни купи.

Роденият в Сливен акробат, който до скоро беше треньор на американския народен получи огромното самопризнание поради големия си принос за развиването на спортната акробатика.

„ Всичката работа, която свърших, през всичките тези години най-сетне беше разпозната от федерацията и от останалата част на света. Надявам се всички, които ме познават и които са съдействали за моето развиване в България и в Америка да честват дружно с мен. Това не е работа за един човек. Това е работа за доста хора и аз благодаря на всички, които са съдействали за моето развиване “, това показа особено от Тексас за БНР Владимир Владев.

„ Успехът ми се дължи на доста работа. Много работа, доста слушане, доста учене във всяко едно отношение – на закони, на гимнастика, на език, несъмнено, тъй като това едно от най-важните неща. Те опциите са неограничени в Съединени американски щати, само че без работа и без мислене, без обучение няма по какъв начин да се получи “, добави международният вицешампион от 1994 година.

„ Пътят до триумфа ми лиши 20 години. Започнах като треньор. После сътворих дребен клуб. После взех цяла зала. През това време работех освен за развиването на състезатели за националния тим, само че се занимавах и с начинаещи. Постепенно с работата и със знанието и с помощта на това, което реализираха състезателите ми, федерацията стартира да ме вижда по-добре.

Започнаха да ме канят на разнообразни майсторски класове и да повеждам семинари. Там показвах знанията, които нося от България. Признаха ме. Бях в селекционният комитет за националния тим, само че откакто станах селекционер излязох от там, тъй като такива са разпоредбите. 10 години бях треньор на националния тим.

Преди година и половина се отдръпнах от този пост. Направих го откакто моя женска двойка завоюва сребърните медали на последното международно състезание. Сега желая да обърна повече внимание на фамилията си “, описа още европейският отличник от 1993 година.

Владимир Владев не се е прибирал в България от 19 години, само че все пак следи развиването на акробатиката у нас.

„ Следя развиването на спорта в България. Когато вървя по международни шампионати и шампионати се виждам с сътрудниците от България. Виждам се с Недко (Недко Костадинов – общоприет секретар на Българската федерация по акробатика), с Николина (Николина Христова – член на Техническия комитет по акробатика към Международната федерация), с Николай (Николай Иванов – член на Европейската гимнастика). Обменяме опит с треньорите. Моят треньор (Кирил Минков) се прибра в България, тъй като той също беше в Америка. Поддържав връзка с родината. Знам, че в Сливен нещата в този спорт, с помощта на Виолета Бинева се развиват сносно. В момента тук в моята зала работя с тим от 50 деца, а в цялата зала въобще са към 500. В момента приготвям седем състезатели, които след няколко седмици ще вземат участие на интернационален шампионат в Португалия. За тази цел ще въведа нощни, моделирани тренировки “

Как се работи с децата и със състезателите на Съединени американски щати, неговите децата вървят ли по стъпките на татко си или избират други занимания, каква е фантазията на Владимир Владев в този момент и това самопризнание защо още ще му отвори вратите в Съединени американски щати можете да чуете в звуковия файл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР