България Тук-Там Кариерен кошер показва защо да изберем кариера в

...
България Тук-Там Кариерен кошер показва защо да изберем кариера в
Коментари Харесай

Тук-Там Кариерен кошер показва защо да изберем кариера в България

България Тук-Там Кариерен кошер демонстрира за какво да изберем кариера в България На 4 септември новото кариерно събитие ще ни срещне с водещи компании в областта на бизнеса и ще покаже за какво си коства да се върнем вкъщи  Александра Грамова 13 август 2019, 10:25  Тук-Там Кариерен кошер демонстрира за какво да изберем кариера в България Източник: iStock/Getty Images
а 4 септември 2019 година в Интер Експо Център - София, под патронажа на Президента на Република България, ще се състои първото издание на “Кариерен Кошер”, кариерно събитие за професионално развиване, насочване и шерване, което среща прогресивно мислещи бизнеси и висококвалифицирани фрагменти с опит и обучение в чужбина.

Организаторите на събитието, съдружие Тук-Там, имат за цел да показват цялостна картина за пазара на труда в България, с цел да може всеки искащ да се върне и да се развива в България да направи своя осведомен избор. Кариерен Кошер е най-голямото профилирано кариерно събитие за българи с опит в чужбина и е идеологически правоприемник на форума “Кариера в България. Защо не?”, който Тук-Там започва през 2008 година и провежда дружно с партньорска организация до неговия свършек през 2018 година

"Все повече българи виждат благоприятни условия за професионално и личностно развиване в България, а в същото време пазарът на труда се нуждае от ден на ден от висококвалифицирани фрагменти ", споделя Христо Бояджиев, създател на сдружението. По данни на Националния статистически институт през 2018 година са се завърнали 16 169 българи, което е близо два пъти повече спрямо 2016 година, когато са се върнали малко над 9 000 души. Като цяло броя на хората, които се завръщат в България съвсем се е изравнил с броя на заминаващите.

Кампанията, стояща зад хаштага #HubavoShteE, цели да изтъкне позитивните аспекти на живота и кариерата в България. Хората, кариерата, средата и нововъведенията са някои от главните притегателни аспекти, в които има скъп капацитет и благоприятни условия за позитивно развиване. Посланието #HubavoShteE сплотява точно институциите и хората, които търсят усъвършенстване в изискванията на живот и развиване в страната.

Една от най-честите аргументи българите да изберат да се върнат в България са хората. Приоритет за доста е близостта до фамилията и приятелите, опцията освен да споделяш всекидневно позитивни страсти, само че и да можеш да подкрепиш и окажеш помощ на околните си.
Кариерата
България дава привлекателни условия за кариера за квалифицирани фрагменти, което е мощен мотиватор за определяне в България. По данни на Евростат безработицата в България през юни е била 4,4%, което е исторически най-ниското ѝ равнище. Страната ни се подрежда на 9-то място в Европейски Съюз по най-ниска безработица, а коефициентът на претовареност пораства. Броят на работещите българи е стигнал 3,147 млн. души, демонстрират данните на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2019 година като броят им се е нараснал с 48 500 в съпоставяне със същия интервал на предходната година. За доста млади българи опциите за вдишване на нови функции с по-големи отговорности и на по-високи позиции съществуват на доста по-ранен стадий в кариерата в България спрямо изискванията в чужбина.
Средата
Стандартът на живот в България и благосъстоянието на българите продължава да се усъвършенства. Според изследването Best Countries 2019 на U.S. News&World Report в партньорство с Young&Rubicam BAV Group и Wharton School, България е на 33-то място по качество на живот основано на дoбpите възмoжнocти нa пaзapa нa тpyдa, иĸoнoмичecĸa cтaбилнocт, paвeнcтвo в зaплaщaнeтo, дoбpа oбpaзoвaтeлнa cиcтeмa, oтвopeнocттa за развиване на бизнеса, блaгoпpиятни данъчни условия и дpyги. Въпреки, че равнищата на възнаграждение не са от високите в Европейски Съюз, през 2018 година България е измежду 5-те членки на Европейски Съюз с максимален растеж на заплатите - 8%, за първото тримесечие на 2019 година по отношение на същия интервал на 2018 година
Идеите
България усъвършенства позицията си в Европейски Съюз във връзка с нововъведенията с помощта на развиването на високотехнологичните компании. Страната усъвършенства достиженията си в иновационната сфера с помощта на бързо растящите компании от софтуерния бранш. Не единствено София, само че и Пловдив притегля назад гении, които желаят да се развиват в IT бранша. Според статистика на Кметството на Пловдив пристигналите надвишават отпътувалите, а със 7% се е нараснало популацията на града сред 20 и 29 години. Стартиращите бизнеси са растяща част от промишлеността, която наброява над 25 000 работни позиции и образува над 2% от Брутният вътрешен продукт на страната. България е на второ място след Литва в Европейски Съюз с една трета по-високо равнище от междинното европейско, а съгласно данни на Евростат към 45% от работните позиции в софтуерния бранш са заети от дами.

На Кариерен Кошер 2019 ще бъдат споделени данни и образци за изискванията за живот и работа в България. Събитието ще се организира на 4-ти септември 2019 от 12:00 ч. в Интер Експо Център под патронажа на Президентството на Република България. Достъпът до събитието е безвъзмезден, само че се изисква наложителна регистрация.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Интер Експо Център Кариерен Кошер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР