България трябва да направи всичко възможно да избегне пик, който

...
България трябва да направи всичко възможно да избегне пик, който
Коментари Харесай

От Брюксел Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик

България би трябвало да направи всичко допустимо да избегне пик, който ще докара до висока заболеваемост и умряли хора. Това сподели в Брюксел президентът Румен Радев в края на днешната среща на върха на водачите на страните от Европейски Съюз. Според него България и Румъния дипломатично не са били посочени с пръст.

Президентът сподели, че би трябвало да има схващане за това, което прави държавното управление, макар че той имал рецензии към някои аспекти на въвеждането на ограниченията.

" Отдавна има ваксини, всеки ден се приказва за ваксини от експерти от най-различен набор. Всеки ден се приканват хората, само че това е положението все още. България и Румъния бяха единствените страни, които без да се дават имената, това беше много дипломатично от госпожа Урсула фон дер Лайен, когато тя показа своя брифинг. Вече междинният % за Европейски Съюз е над 75, много страни са над 90 и нагоре, в това число тук в Белгия ", разяснява президентът.

В Брюксел европейските водачите обсъждаха през днешния ден въпроса за миграцията. България е поискала да има оперативни проекти при положение на миграционен напън по външните ни граници. Румен Радев е разговарял и няколко пъти с немския канцлер Ангела Меркел по тематиката Република Северна Македония. По думите му започването на договаряния със Скопие е персонална идея на Меркел. Тя желае това да стане още тази година. Последната допустима дата за взимане на решение за това е срещата на върха през декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР