България Социален дом или къща за гости в село Добревци

...
България Социален дом или къща за гости в село Добревци
Коментари Харесай

Социален дом или къща за гости в село Добревци

България Социален дом или къща за посетители в село Добревци Един задържан след подозрения за злоупотреби в селото край Ябланица  Надежда Неменски 15 май 2020, 09:29  Краде ли ток кметството в село Бараково
Краде ли ток кметството в село Бараково
 Васил Божков разгласява диалози с Vladi Goranov
Васил Божков разгласява диалози с Vladi Goranov
 Дете на 2 години падна от третия етаж
Дете на 2 години падна от третия етаж
 Горещ петък, температури тук-там до 37°
Горещ петък, температури тук-там до 37°
 Магдалинчев: Не съм се опитвал да манипулирам публичното мнение
Магдалинчев: Не съм се опитвал да манипулирам публичното мнение
 Силен гърмеж в цех
Силен гърмеж в цех " Арсенал "
 Момче излезе в София и изчезна безследно, Министерство на вътрешните работи го търси
Момче излезе в София и изчезна безследно, Министерство на вътрешните работи го търси
 Нова Броудкастинг Груп с фонд от 1 милион лв. в поддръжка на дребния и междинен бизнес
Нова Броудкастинг Груп с фонд от 1 милион лв. в поддръжка на дребния и междинен бизнес

ъмнения за злоупотреби в частен дом за възрастни хора край Ябланица и къща за посетители, незаконно превърната в приют по време на изключително състояние. Полицията и прокуратура арестуваха шефа на общественото заведение, откакто откриха 18 възрастни лица без персонални документи в село Добревци.

До къщата за посетители е ситуиран обществен дом, по едно и също време и старешки – интернат. Преди седмица прокурори, полиция, здравни управляващи и специалисти от Агенцията по храните и Социално подкрепяне влязоха в дома с над 70 жители – възрастни хора над 60 години.

Омбудсманът сезира основния прокурор - 24 смъртни случая през 2019 година в дом

„ Установихме 20 лица в къщата за посетители. Останалите 51 бяха открити в прилежащата постройка, която се води под три разнообразни наименования. Интересното е, че за тези лица бяха открити единствено 55 персонални карти.

За 16-18 от настанените не бяха открити никакви персонални документи ”,

посочи пред NOVA окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Документи за настаняването на тези 18 души, без персонални карти – няма. Сред тях имало двама италиански жители, чиято идентичност е в развой на изясняване. Причината за инспекцията в дома е подаден сигнал до управляващите.

Арестуваха медицински сестри за боеве сред пациенти с Алцхаймер

„ Имаме данни, само че няма да влизам в конкретика. Касае се за недобро отношение към някои от пребиваващите в тези здания. Най-важното, което следва, е да намерим околните и роднините на всички хора, с цел да уточним с тях по кое време са сключвали контракти, по какъв метод тези хора са се озовали в дома и с кого са водили преговорите”, добави Вълков.

Извършена инспекция на 8 май открива редица нарушавания .

Данните са за заграбване на пари, документни закононарушения и нарушение на наредбите за изключителното състояние. Тези обвинявания са повдигнати на собственичката на къщата за посетители. Тя е арестувана и прекара в ареста 72 часа. Изпратена е от съда в Ловеч под домакински арест.

Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна

Станислава Главинова отхвърли коментар. „ След другата седмица можем да дадем изказвания. Затварям телефона, другата седмица ще се чуем с удоволствие”, посочи тя.

Къщата за посетители, намираща се в двора на дома за остарели хора, може да бъде открита в общественото пространство като резиденция „ Карамел”. Всичките и жители и нейният личен състав са под ключ.

„ Това не е къща за посетители. Тук са настанени хора от вкъщи .

Другата къща защо е не мога да кажа. Там няма възрастни хора”, изясни пазачът в обекта Александър Манов. „ Довеждат ги околните им. Тук съм поканен като нощен надзирател. Служители може да има”, сподели още той.

Пожар в старешки дом, където има инфектиран с COVID-19

Общата врата на дома и къщата за посетители не беше отворена. Възрастните хора, близо 70, останаха затворени, до момента в който екипът на малкия екран не напусна село Добревци. Прокуратурата апелира домашния арест на шефката. Съдебното съвещание с настояването за непрекъснато задържане под стража е идната седмица.

Още по тематиката вижте във видеото горе.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: дом за остарели хора къща за посетители нарушавания Добревци .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 От през днешния ден работим за себе си  1 Колко си откриха работа по време на изключителното състояние  1 Всеки трети чака да остане без работа  1 Доходите ни се вдигнали с 12,7% за година --> Пaрите ни  От през днешния ден работим за себе си От през днешния ден работим за себе си  Колко си откриха работа по време на изключителното състояние Колко си откриха работа по време на изключителното състояние  Всеки трети чака да остане без работа Всеки трети чака да остане без работа  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Горещ петък, температури тук-там до 37° Горещ петък, температури тук-там до 37°  Днес е Международният ден на фамилията Днес е Международният ден на фамилията  Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май  <br> <strong> България против COVID-19 </strong> <br>
България против COVID-19
Последни  <p>Социален дом или къща за посетители в село Добревци</p> Социален дом или къща за посетители в село Добревци  Цветомир Найденов за Божков: Това е смешно Цветомир Найденов за Божков: Това е смешно  " Семейство Симпсън " - Знаете ли на какъв брой години е...  Товарен трен дерайлира край Нова Загора Товарен трен дерайлира край Нова Загора  <p>Краде ли ток кметството в село Бараково</p> Краде ли ток кметството в село Бараково  Васил Божков разгласява диалози с Vladi Goranov Васил Божков разгласява диалози с Vladi Goranov  <p>&quot;Страни като България сигурно ще бъдат ударени от втора вълна&quot;</p> "Страни като България сигурно ще бъдат...  2138 общо инфектирани с COVID-19 у нас 2138 общо инфектирани с COVID-19 у нас  <p><strong>България против COVID-19</strong></p> България против COVID-19  Днес е Международният ден на фамилията Днес е Международният ден на фамилията  <p>Историята на купе и кабриолетите Mercedes E-Class</p> Историята на купе и кабриолетите Mercedes E-Class  Грешките, които позволяваме в грижата за зъбите ни Грешките, които позволяваме в грижата за зъбите ни  Дете на 2 години падна от третия етаж Дете на 2 години падна от третия етаж  Кометата Кометата " Суан " може да стане още по-ярка  Горещ петък, температури тук-там до 37° Горещ петък, температури тук-там до 37°  Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май Кои зодии ще бъдат обилно наградени от ориста през май  Легендата на соул музиката Стиви Уондър на 70! Легендата на соул музиката Стиви Уондър на 70!  Фандъкова позволи гражданските бракове в София с повече посетители Фандъкова позволи гражданските бракове в София с повече...  <p>Коронавирус: Провалът на Швеция</p> Коронавирус: Провалът на Швеция  950 лв. санкция за водач, карал със 179 км/ч в Шумен 950 лв. санкция за водач, карал със 179 км/ч в Шумен Всичко от през днешния ден Виц на деня Надпис на вратата на магазин:  " Вход единствено с маски! ". Отдолу добавено на ръка:  " А с облекла може ли? " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид  Местата, където елементарно може да се болестите с ковид Местата, където елементарно може да се болестите с ковид  Ивайло Пенчев търси кръводарители, с рядка кръвна група е Ивайло Пенчев търси кръводарители, с рядка кръвна група е  Откриха ковид в спермата на излекувани мъже Откриха ковид в спермата на излекувани мъже  Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари  Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат Водещи вести  Товарен трен дерайлира край Нова Загора Товарен трен дерайлира край Нова Загора  2138 общо инфектирани с COVID-19 у нас 2138 общо инфектирани с COVID-19 у нас  Цветомир Найденов за Божков: Това е смешно Цветомир Найденов за Божков: Това е смешно  " Семейство Симпсън " - Знаете ли на какъв брой години е Хоумър  Грешките, които позволяваме в грижата за зъбите ни Грешките, които позволяваме в грижата за зъбите ни  <p>Историята на купе и кабриолетите Mercedes E-Class</p> Историята на купе и кабриолетите Mercedes-Benz E-Class  <p>Коронавирус: Провалът на Швеция</p> Коронавирус: Провалът на Швеция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР