България сменя посланика си в Молдова като на мястото на

...
България сменя посланика си в Молдова като на мястото на
Коментари Харесай

Сменен е посланикът на България в Молдова

България сменя посланика си в Молдова като на мястото на настоящия Евгени Стойчев в Кишинев се изпраща Мая Добрева. Това се схваща от укази на президента Румен Радев, оповестени в " Държавен вестник ".

Предложението за промяната е на служебното държавно управление и тъкмо преди предварителните парламентарни избори.

 Посланикът в Израел Румяна Бъчварова е заменена с посланик от кариерата Посланикът в Израел Румяна Бъчварова е заменена с посланик от кариерата

Възпитаникът на Московския институт за интернационалните връзки Стойчев работи в Министерството на външните работи от 1986 година, бил е на дипломатическа работа в Лаос, Брюксел и Виетнам.

В биографичната информация за Мая Добрева, публикувана от държавната пресслужба, се споделя, че р аботи в Министерство на външните работи от ноември 1991 година През годините има специализации в разнообразни страни, като Англия, Швейцария, Съединени американски щати, Южна Корея, Финландия.

Към момента Добрева е общоприет шеф " Политически въпроси ", като дава отговор за Общата външна политика и политика за сигурност на Европейския съюз, за Общата политика за сигурност и защита, противодействието на хибридни закани и санкционни режими, за Политиката за сигурност - НАТО, ОССЕ, и районна сигурност, контрола на въоръженията и неразпространение, хоризонтални пълномощия във връзка с въпроси, свързани с Общата външна политика на Европейски Съюз, връзки с трети страни, които не са членки на Европейски Съюз и НАТО.

През 2021 година е била началник на работната група в Министерство на външните работи по евакуацията от Афганистан, а през 2022 година - началник на работната група в Министерство на външните работи по Украйна.

Била е заместник-ръководител на задача и консул в Канада (1997-2001 г.), пълномощен министър в Беларус (2004-2006 г.), дипломат в Черна гора (2009-2013 г.), в Белгия и Люксембург (2016-2020 г.).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР