България ще участва за първи път в квалификациите по плажен

...
България ще участва за първи път в квалификациите по плажен
Коментари Харесай

България ще участва за първи път в квалификациите по бадминтон за Световните плажни европейски игри

България ще взе участие за първи път в квалификациите по плажен бадминтон за Световните плажни европейски игри (ANOC World Beach Games Europe 2023). Тимът ще бъде в състав Станимир Терзиев, Александър Петров, Красимир Тодоров, Цветина Попиванова, Михаела Чепишева и Гергана Павлова, а ръководители са Мирослав Петров и Стефан Господинов. Квалификациите ще се проведат от 9 до 11 юни във Веркендам (Нидерландия).   

" Световните плажни игри са неповторима опция да се покаже AirBadminton като динамична игра, налична за всички. AirBadminton на пясък дава вълнуващо, ловко, интензивно равнище на игра и с такава горда история на бадминтона в Индонезия чакаме първото ни присъединяване в Световните плажни игри в Бали да бъде вълнуващо ", сподели президентът на BWF Пол-Ерик Хойер през 2022 година, откакто AirBadminton стана част за част от Световните плажни игри (WBG). 

В група А са тимовете на Дания, Нидерландия, България и Белгия, а в група Б - Германия, Франция, Швейцария и Гърция. Всички срещи на българския тим са на 9 юни, а единствено първите два тима не престават в идната фаза. 

Жребият е въз основата на международната отборна ранглиста на Международната федерация от 4 април. AirBadminton на Бали 2023 ще включва 72 спортисти (36 мъже и 36 жени) в четири надпревари за медали: тройки за мъже, тройки за дами, смесени двойки и съревнование за смесени тимове. 

AirBadminton е нов формат на игра, създаден под егидата на Световната федерация по бадминтон (BWF). Играе се навън и на разнообразни повърхности като трева, градски терени, тартан и изключително пясък. Приликите с бадминтона са основно в техниката на удари и тичане, както и в структурата на играта. Разликите с бадминтона включват изменящ се вятър и метеорологични условия, разнообразни характерности на полета на совалките и разнообразни повърхности. Използват се характерни AirShuttles, които са по-устойчиви на вятър. Освен сингъл и двойки, има и нова дисциплинираност, наречена тройки, в която играчите играят трима против трима. Специално предписание при тройките е, че на състезател не е разрешено да удари два пъти поред по време на надиграване, тъй че има доста ротация и връзката в тима е още по-важна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР