България ще участва в дебютното издание на новосъздадения смесен тенис

...
България ще участва в дебютното издание на новосъздадения смесен тенис
Коментари Харесай

България е част от световния тенис елит, ще участваме на United Cup

България ще взе участие в дебютното издание на новосъздадения разбъркан тенис шампионат United Cup, който заменя ATP Cup в календара. Домакин на конкуренцията ще бъде Австралия.

Първата в историята взаимна конкуренция на двете професионални тенис асоциации ще открие новия сезон в АТР и WTA тура, каквато бе обстановката и с ATP Cup. Състезанието ще се организира в интервала 29 декември - 8 януари.

В шампионата присъединяване ще вземат общо 18 народи, 16 от които бяха оповестени на 10 ноември на база класирането на първите им ракети в международната класация, респективно при мъжете и дамите, както и посредством смесен ранкинг сред най-хубавите състезатели на съответната страна в двете тенис вериги. Последните две места бяха непокътнати за един тим от квотата на мъжката класация и различен подобен от обединеното класиране на първенците при мъжете и дамите в нацията.

Сериозна заслуга за присъединяване на България има най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, който със своето 28-о място в класацията на АТР завоюва правото да се включим в надпреварата. Казахстан зае позицията на отбора, класирал се посредством смесен ранкинг.

По регламента на конкуренцията всеки внушителен тим би трябвало да бъде формиран от най-малко трима и най-много четирима играчи от всеки от двата пола, като в листата със декларирани имена също така на Димитров, личат още тези на Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров, а при дамите това са Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР