България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу

...
България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу
Коментари Харесай

България дарява 100 000 евро за борбата срещу коронавируса

България ще взе участие със 100 000 евро в битката против ковид за основаването и световното внедряване на ваксина против COVID-19. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на проведената от Европейската комисия през днешния ден онлайн дарителска видеоконференция за събирането на средства в помощ на бъдещата разработка.
" Криза от такова измерение изисква мощен, съгласуван, широкообхватен и координиран световен отговор от голям мащаб и взаимност към сътрудниците. Всеки ден се прекланяме пред дейностите на медицинските екипи, лаборантите и всички, които работят в развойната активност за разкриване на най-важното - ваксина и лекарство против COVID-19. Европейският съюз би трябвало да бъде презапасен със защитни дрехи, маски, очила, проби, респиратори, спомагателна инсталация, образование и подготовка за протекция на медицинските лица ", сподели Борисов.

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен разгласи, че комисията би трябвало да 7,5 милиарда евро. Тя настоя имунизацията, когато бъде открита, да бъде общодостъпна. Следващата обща цел следва да бъде организациите по света, които търсят ваксина, да стартират да съгласуват дейностите си. Тя изрази признателност на Саудитска Арабия, Франция, Германия, Япония, Норвегия, Канада, Италия, Испания и Англия за поддръжката за днешната самодейност.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел уточни, че единствено откриването на лек ще изпрати заболяването в историята. Той прикани за поддръжка за интернационалните институции, свързани с битката със болестта. А генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се включи от Ню Йорк с гледище отговорът на пандемията да бъде координиран. Той прикани лекуването и имунизацията да бъдат налични, като дефинира търсенето на лек като най-голямото здравно изпитание в историята. По неговите думи светът ще има потребност от най-малко към 40 милиарда евро, с цел да откри решение против болестта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР