България ще продължи да помага на Украйна, помощта ще стане

...
България ще продължи да помага на Украйна, помощта ще стане
Коментари Харесай

Тагарев: Русия на практика унищожи международния правов ред

България ще продължи да оказва помощ на Украйна, помощта ще стане по-голяма процентно. Оказахме филантропична помощ още през предходната година, след решението на Народно събрание от декември осигурихме един пакет помощ, в този момент се приготвя втори. Това разяснява в " Панорама " министърът на защитата Тодор Тагарев.

" Помощта, която сме давали, е добре известна, въпреки и не напълно обществен факт и е ценена от въоръжените сили и управлението на Украйна и от нашите съдружници ", съобщи Тагарев.

Русия на процедура унищожи интернационалния правов ред, огромна нуклеарна мощ атакува доста по-малка и суверенна Украйна, това е неприемливо, добави министърът.

По думите му помощта за Украйна ще разреши да тръгнем към по-стабилен район, когато страната освободи своите територии от окупатора. С това схващане споделяме, че оказваме помощ, сподели още министърът.

Акцентира, че в този пакет от помощ за Украйна няма танкове и самолети, само че другото е поверителна информация.

Тагарев изрично отхвърли да се разформироват елементи в българската войска, с цел да се освобождава оръжие в помощ на Украйна.

" От стратегическия обзор са минали близо 3 години, досега, в който служебното държавно управление взема решение да внесе промени, да сътвори някакви спомагателни формирования. В доста напреднала фаза е съюзното отбранително обмисляне в НАТО, от него ще произлезат нови условия, тогава ще можем да кажем по-ясно какво ще ни би трябвало и какво няма да ни би трябвало ", съобщи Тагарев.

Той посочи, че в България има потенциал да бъдат подготвени до 60 медицински експерти от Украйна годишно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР