Кметът се срещна днес с ръководителя на Представителството на Европейската

...
</TD
>Кметът се срещна днес с ръководителя на Представителството на Европейската
Коментари Харесай

Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на Европейската комисия

Кметът се срещна през днешния ден с ръководителя на Представителството на Европейската комисия Йорданка Чобанова. Двамата разискаха плановете, по които работи Община Бургас, свързани с осъществяването на европейските политики и стратегии.

Те разговаряха още за осъществените към този момент по кохезионните фондове на Европейския съюз планове на Община Бургас, които подреждат града измежду най-успешните бенефициенти по европейските стратегии.

" Бургас е град, който е освен добър образец, а емблема на кохезионната политика. Много средства са вложени тук по другите оперативни стратегия.

Реализирани са доста значими за обществото и стопанската система планове. Но това, което в действителност е значимо, са усмивките на хората и техният комфорт да живеят в един от най-хубавите градове на България “, сподели Йорданка Чобанова

От своя страна акцентира значимото значение на европейските стратегии за развиването на районите в страната и съответно за Бургас.

" Благодарение на опциите, които европейските стратегии дават, образът на Бургас се усъвършенства сензитивно през последните години. Тези планове срещат утвърждение на жителите и се надяваме на още по-успешно партньорство в бъдеще. Бургас е развил добър административен потенциал и ще работи още по-усилено при реализирането на планове с европейски финансиране. “, съобщи кметът.

Срещата сред Чобанова и Николов е част от двудневното съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура “, което се организира в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР