България ще изпрати искане до Брюксел всички страни членки на

...
България ще изпрати искане до Брюксел всички страни членки на
Коментари Харесай

България ще иска равни аргосубсидии за всички в ЕС

България ще изпрати искане до Брюксел всички страни членки на Европейски Съюз да получават идентични по мярка дотации по стратегиите за земеделие, а не както е сега - страните от източния фланг на съюза да взимат доста по-ниско финансиране.

Това разгласи след съвещанието на Министерски съвет министърът на земеделието Явор Гечев.

" Бе взето решение за изпращане на нарочна декларация в европейските институции, с която България публично желае в Многогодишната финансова рамка да има равнене на земеделските дотации още през тази година до 31 декември. Мотивите са, че конвергенцията се забави задоволително. Като че ли до момента бе по-нормално, че изчаквахме изравняването, само че от войната в Украйна установяваме, че страните по източния фланг понасят доста по-големи вреди от войната, в сравнение с западните страни. Тези страни са и тези, които получават по-ниски дотации ", съобщи шефът на агроведомството.

По думите му в случай че обстановката остане както до момента, то доверието към Европейски Съюз и солидарността в него се подкопава.

Към момента, най-малко публично, става известно, България не е подкрепена от други страни членки, отговори на въпрос на News.bg той. Но изрази вяра, че концепцията ще срещне поддръжка измежду останалите страни, взимащи по-ниски дотации, като по тематиката към този момент се водили диалози.
 Явор Гечев: Цените на питателните артикули могат да се свият с 20%
Явор Гечев: Цените на питателните артикули могат да се свият с 20%

Хлябът у нас се прави единствено от българска пшеница, увери министърът на земеделието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР