България ще изпрати двама състезатели на 51-ото световното първенство по

...
България ще изпрати двама състезатели на 51-ото световното първенство по
Коментари Харесай

България с двама състезатели на световното по спортна гимнастика в Ливърпул

България ще изпрати двама състезатели на 51-ото международното състезание по спортна гимнастика, което ще се организира от 26 октомври до 6 ноември в Ливърпул.

След извършени контролни и участия в надпревари, управлението на Българската федерация по гимнастика гласоподава доверие в шампионата на планетата да вземат участие Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров.

И двамата българи ще играят многобой, като ще имат за конкуренция над 400 състезатели от 75 страни. В конкуренцията присъединяване са декларирали шест олимпийски първенци от Игрите в Токио през 2020 година и шест международни първенци от шампионата в Китакюшу (Япония) през 2021 година.

Надпреварата е и първа подготовка за Игрите в Париж през 2024 година. Първите три мъжки и женски тима от финалите в Ливърпул ще завоюват визи за Олимпийските игри. Осемте тима, които се класират за отборните финали на 1 и 2 ноември, автоматизирано ще получат правото да вземат участие на международното състезание в Антверпен (Белгия) следващата година, където ще бъдат решени останалите девет олимпийски отборни квоти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР