България ще има Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и

...
България ще има Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и
Коментари Харесай

България ще има Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии

България ще има Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Официалният му старт беше даден на гала в Националния замък на културата (НДК).

Гости на церемонията бяха министър председателят Кирил Петков, президентът Румен Радев, европейският комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел, министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, ръководителят на швейцарския отдел по стопански въпроси, обучение и проучвания, и някогашен президент на Конфедерация Швейцария (2021 г.) Ги Пермелин.

" България застава твърдо зад този институт и ще го финансира с 10 млн. $ на година през идващите 10 години - общо 100 млн. $ ", заяви министър-председателят.

Президентът Румен Радев счита, че " INSAIT имат визията и могат да трансформират хода на историята ".

„ Имаме привилегията да участваме в едно прелестно събитие, само че зад токова събитие постоянно стоят хора. INSAIT имат визията и могат да трансформират хода на историята и то освен на една страна, а на цялостен район. Искам да благодаря на проф. Мартин Вечев за това и за работата, която свърши “, сподели Радев.

Повече вижте във видеото!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР