България ще бъде с най-силните си борци, с които разполага

...
България ще бъде с най-силните си борци, с които разполага
Коментари Харесай

България ще разчита на най-силните си борци на световното първенство в Белград

България ще бъде с най-силните си борци, с които разполага сега, на Световното състезание в Белград от 16 до 24 септември, което е първа олимпийска подготовка за Париж 2024.

От титулярните състезатели при мъжете конкуренцията пропуща само Георги Иванов. Европейският първенец до 23 години претърпя интервенция от дискова херния. Така в категория тежка до 125 кг на свободния жанр той ще бъде сменен от Ислам Адизов.

При дамите отъсстват две по-сериозни имена. Бронзовата олимпийска медалистка Тайбе Юсеин не е разполагаем, защото още не е възобновена от остаряла контузия, както и еврошампионката Миглена Селишка, която лекува контузия в рамото.

В състава при дамите на огромно състезание след майчинство се завръща Джанан Манолова (59 кг).

Първите петима във всяка категория взимат квоти за Париж 2024. Това са четиримата медалисти, като последната квота ще бъде дадена след в допълнение преборване сред между класиралите се на пето място състезатели.

Надпреварата стартира със свободния жанр, в който ще започват Георги Вангелов (57), пети на Олимпийските игри в Токио 2020, Микяй Наим (65), европейски вицешампион, Рамазан Рамазанов (70), също втори на Стария континент, Михаил Георгиев (79), втори в Европа при младежите до 23 година

В класичесия жанр България ще бъде с всичките си водачи - Едмонд Назарян (60), европейски първенец и втори в света, Кирил Милов (97), също номер 1 в Европа и втори в света, Абу-Муслим Амаев (63) и Семьон Новиков (87), трети в Европа, Айк Мнацаканян (77), трети в света и в Европа.

При дамите на тепиха ще излязат Евелина Николова (57), бронзова олимпийска медалистка от Токио 2020, Биляна Дудова (62), международна и 4-кратна европейска шампонка, Мими Христова (65), двукратна номер 1 в Европа, Юлияна Янева, сегашна европейска шампионка, а София Георгиева качи категорията и ще се бори при тежките, до 72 кг.

Преди шампионата Международната федерация провежда лагер в Белград с по двама състезатели от страна. България взе участие на сбора с Евелина Николова и Михаил Георгиев, първенец на България и първи на шампионата в Румъния този сезон. С тях е персоналният им треньор Мирослав Гочев.

Класиците имат финален лагер с кубинците в Тетевен, националите в свободния жанр са на подготовка в Баку с представителния тим на Азербайджан, а дамите - в Благоевград.

На шампионата в сръбската столица ще има и двама български съдии - Димитър Чифудов и Недялко Кирезиев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР