България ще бъде отново солидарна с братска Македония, каза Румен

...
България ще бъде отново солидарна с братска Македония, каза Румен
Коментари Харесай

Румен Радев към Ковачевски: България отново ще бъде солидарна с братска Македония

" България ще бъде още веднъж солидарна с братска Македония ", сподели Румен Радев при срещата с държавната делегация от Скопие. " Срещата ви с българското държавно управление е значима стъпка към взаимооизгодни решениия. Знаете моя апел, че би трябвало да има доста по-чести срещи ", добави президентът. Радев одобри държавниците от Северна Македония незабавно след срещата на двамата министър председатели Ковачевски и Донев в Министерски съвет по въпроса за енергийната помощ от наша страна.

" Въпреки бурните политически пристрастености, на които станахме очевидци през последните месеци, връзките сред нашите две страни лежат върху здрав пиедестал, който е оттатък всякаква политическа обстановка. Това е фундаментът, който е в основата на решенията на България да поддържа безусловно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната през настояването за превантивния контингент на Организация на обединените нации при раздробяване на някогашна Югославия, през оказването на помощ по време на ембаргото, през оказването на военно-техническа помощ, при произшествия и естествени бедствия ", сподели още българският държавен глава.

 Снимка: БТА

От своя страна Димитър Ковачевски благодари за българското гостоприиемство и за помощта ни, като акцентира, че България е един от най-големите производители на електричество на Балканиите и се явява център в района в това отношение.

 Снимка: БТА

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР