България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за

...
България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за
Коментари Харесай

За първи път България ще бъде домакин на турнир от първа категория до 14 г. на Тенис Европа

България ще бъде хазаин на интернационален шампионат по тенис за юноши и девойки до 14-годишна възраст от календара на " Тенис Европа ", оповестиха от Европейската Тенис Асоциация.

Надпреварата ще бъде от най-високата първа категория, а страната ни за първи път получава привилегията да провежда съревнование от толкоз висок сан в тази възрастова група. Турнирът ще се организира от 26 май до 3 юни 2018 година на кортовете във ваканционно населено място „ Албена ". Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 64 състезатели.

От скоро член на комисията за младежки тенис на " Тенис Европа " е родната тенис легенда Тодор Енев. Благодарение на неговите целенасочени старания европейската централа гласоподава високата чест България да бъде хазаин за първи път на шампионат от най-високата първа категория при 14-годишните.

Нашата страна е първата, за която се прави сходно изключение. Преди няколко години Семеен кодекс " Дема " бе хазаин на шампионат от същото равнище при 16-годишните. През 2016 година девойките, родени през 2004-а, завоюваха европейската купа, а момчетата ни заеха влиятелното 7-мо място на континента.

През 2017 година рекорден брой български състезатели (общо 12) съумяха да се класират в първите 100 на европейската класация до 14 година при юношите и девойките.

„ Албена " е подготвена да провежда съревнование от първа категория. През последните години работихме интензивно да наложим България като тенис дестинация ", съобщи ръководителят на отдел „ Спорт " в курорта " Албена " Руслан Йорданов.

„ Направихме нов тенис център, който е същинско национално благосъстояние, а през днешния ден имаме общо 19 тенис корта. Проведохме и голям брой шампионати от висок сан, които получиха високи оценки от влиятелни организации.

Турнирът от календара на " Тенис Европа " до 14 години ще бъде огромна реклама за нашата страна. Благодаря на Българската федерация по тенис за доверието и за екипната работа през последните месеци, която докара да получим правото да спечелим семейството.

Състезанията при юношите и девойките до 14 години в " Албена " ще бъдат естествено развиване на политиката, която води родната ни централа през последните години да построява състезатели и да им дава опция за изява в най-престижните шампионати.

Ето, че в този момент получихме правото от Европейската Тенис Асоциация да приемем най-хубавите тенисисти в тази възрастова група. Ние ще се подготвим за проявата с сътрудниците в " Албена " като за международно състезание, като покажем на нашите посетители освен нашите положителни условия за тенис, само че и опциите на цялата ни гама в туристическия артикул, която ще накара тенисистите, техните треньори и родители, да се завърнат още веднъж в " Албена ", в България – за лагер или фамилна почивка ", добави Руслан Йорданов. Турнирите в курорта ще бъдат с поддръжката на община Балчик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР