България се различава в цифрите за разболели се ваксинирани, за

...
България се различава в цифрите за разболели се ваксинирани, за
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Между 3 и 5% от хората не изграждат качествен имунитет при каквато и да е ваксина

България се разграничава в цифрите за разболели се имунизирани, за умряли имунизирани и за позитивни имунизирани. Тепърва ще се разбере каква е повода, това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия вирусологът от НЦЗПБ доцент Любомира Николаева - Гломб.

Еднодневните резултати не са тези, на чиято база би трябвало да стъпваме. 4-месечното наблюдаване демонстрира, че инфектираните имунизирани са 0,7%, уточни тя.

По думите ѝ това, което е известно на науката е, че от 3 до 5% от общата човешка популация не построява първокласен имунитет при каквато и да е ваксина, при каквато и да е болест, без да има някакви имунологични отклонения от нормата.

Доц. Любомира Николаева-Гломб беше безапелационна, че имунизацията работи.

По отношение на имунизацията имаме данни, които са към този момент на 1 година и дори на повече от 1 година и въз основата на тези данни виждаме, че тя е ефикасна. Ваксината, създадена против вируса от Ухан е 88% ефикасна против Делта разновидността след слагането на втората ѝ доза. Еднодозовата е с малко по-слаба успеваемост, само че работи и тя, означи доцент Любомира Николаева-Гломб.

Според вирусолога повода у нас случаите на инфектирани да нарастват, се крие в неспазването на ограниченията и неналичието на дисциплинираност.

80% от хората прекарват инфекцията леко, само че те могат да заразят някого, който да я прекара тежко и който даже да не я преживее, по тази причина дано тези 80% да помислят и да проявят съпричастност, прикани тя.

Ваксинирайки се, ние пазим и себе си, и близките, сподели в умозаключение доцент Гломб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР