България се пробужда и отхвърля нихилизма и подмяната. Няма как

...
България се пробужда и отхвърля нихилизма и подмяната. Няма как
Коментари Харесай

Радев: Украйна настоява да води тази война, но Европа плаща сметката

България се пробужда и отхвърля нихилизма и подмяната. Няма по какъв начин да излезем от рецесиите без родолюбие и без да почитаме нашата родова памет.

Това съобщи президентът Румен Радев, който от през вчерашния ден вечерта участва на събора " Рожен " и участваше в откриването на 111-метровия стълб с българския трикольор.

Коментарът му в тази връзка беше къс и продължи мисълта си в посока Украйна.

Крайно време е да стартираме да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, прикани Радев. За страдание тъкмо в такива сериозни времена българските ръководещи нямат лично мнение и лична позиция, добави той.

Трябваше ли огромните страни членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО сега е безусловно недопустимо, с цел да сменят и нашите ръководещи позицията си най-сетне, попита българският държавен глава?

Трябва ли да чакаме с изключение на министъра на защитата на Англия, който преди дни съобщи, че не може страната му да бъде склад за въоръжените сили на Украйна, да чакаме и други министри да го кажат, с цел да спрат и нашите ръководещи да гледат на нашите въоръжени сили като склад за въоръжените сили на непозната войска, насочи втори реторичен въпрос Радев?

" Виждате, че нашите ръководещи се пробват неистово да ни убедят, че изпращането на военна помощ за Украйна покачва нашата сигурност. Напротив, този спор се задълбочава, колкото повече оръжия се пращат, толкоз повече починали хора, толкоз повече опустошения, толкоз по-голям риск, толкоз по-дълго ще се проточи тази война ", акцентира президентът.

Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа, добави Радев.

" Няма Министерство на вътрешните работи, няма българска войска! Знаете, че във военно състояние всичко е едно и това е националната сигурност на България ", уточни още той.

Очевидно е, че циничния сюжет от записите е в ход (вероятно визирайки записите от Председателския съвет на Политическа партия, които Радостин Василев пусна- бел. ред). А формулата е доста проста- власт против легитимация за сметка на излъгания български гласоподавател, заключи актуалната политическа конюнктура Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР