България се присъедини днес към Многонационалната инициатива за складиране на

...
България се присъедини днес към Многонационалната инициатива за складиране на
Коментари Харесай

България се присъедини към инициативата на НАТО за складиране на боеприпаси

България се причисли през днешния ден към Многонационалната самодейност за депозиране на муниции.

Новината разгласи заместител генералният секретар Мирча Джоана.

Това стана на гала по време на почналата двудневна среща в Брюксел на министрите на защитата от страните членки на НАТО. ОТ българдската страна документът бе подписан от Тодор Тагарев.

Инициативата, известна като MAWI, има за цел подобряването на възпиращата и отбранителната мощ на пакта, изключително на фона на съветската експанзия в Украйна. Това може да стане единствено при положение, че войските на алианса бъдат уместно подкрепяни и снабдявани.

През последната година от особена значимост е доставката на муниции за въоръжените сили на НАТО. Сред тях са и разположените 8 бойни групи на източния фланг. (Една от тях е в България – б.р.)

MAWI е основана, с цел да подсигурява, че натовските бойци ще имат достъп до нужните количества муниции на нужните места.

Освен България през днешния ден към Инициативата се причислиха още Германия, Дания и Люксембург. Така част от нея са към този момент 23 страни членки и Швеция, която се чака да бъде призната скоро.

Един от складовете на MAWI към този момент работи. Предстои отварянето и на втори, посочи Мирча Джоана. Но не посочи местонахожденията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР