България се оказа спасение за гърците. Съседите ни се зареждат

...
България се оказа спасение за гърците. Съседите ни се зареждат
Коментари Харесай

България се оказа спасение за гърците, но как…?

България се оказа избавление за гърците. Съседите ни се зареждат с евтини артикули от родината ни, до момента в който цените там порастват. От партията Сириза упрекват държавното управление, че не ползва ограничения против високите цени.

Говорителят на гръцката опозиционна партия Сириза упрекна държавното управление, че не може да се оправи с високите цени на стоките. Това принуждава гърците да пазарят в България.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии разгласяват мнението на локалните поданици, които всяка седмица пътуват в България най-вече за хранителни артикули

Тук те са на доста по-ниски цени в сравнение с гръцкия пазар

„ Основни артикули като брашно, захар, млечни артикули и даже самун си купуват гърците от България и цените са най-малко с 30% по-ниски “, споделиха гърци пред телевизия Скай.

Дори гръцки артикули от известни ограничения са доста по-евтини на българския пазар, демонстрираха телевизионните медии в репортажи от български магазини.

От Съюза на потребителите в Гърция споделиха, че никакви ограничения и помощи не могат да покрият разноските за скъпите хранителни артикули и единствения път е унищожаване на налозите върху стоките от първа нужда.

Източник: БНР

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР