България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на

...
България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на
Коментари Харесай

Румен Радев: България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си


България се нуждае от експерти, квалифицирани още в курса на образованието си. Поздравявам Ви за куража и отговорността да се заемете с едно такова отговорно начинание, което изисква умеенето измежду редовете на сорс кода да откриеш хубостта и вълнението от това, което правиш.

Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на академичната 2017/2018 образователна година в Софтуерния университет в София.

Пред студентите от образователното заведение за практическо образование на програмисти и ИТ експерти президентът съобщи, че надали има младеж, който да не прави оценка мощта на осведомителните и информационните технологии и услуги, които са най-динамично развиващият се бранш на стопанската система в днешно време и намират все по-широко приложение в живота. “През последните години растежът на облагата в този бранш на стопанската система към този момент отива на 250% на година. Това са индикатори, с които нито един различен бранш не може да се похвали, тъй като тук е замесен огромният интелектуален капацитет на младите българи “, добави Румен Радев.

„ Вие носите голяма отговорност, тъй като задавате модел на публични връзки, както и модел на развиване на полезностите в нашето общество и освен в българското, а въобще по целия свят. Вие ставате аршин за подрастващите, а това е огромна отговорност, която би трябвало да отчитате “, сподели президентът.

Държавният глава поздрави управлението и университетския състав на висшето учебно заведение за куража да основат Софтуерния университет, за гения да го ръководят сполучливо, както и за метода им да образуват същински професионални разработчици посредством потребление на най-търсените технологии и просветителни практики. „ Чрез съдействието с водещи софтуерни компании в страната Вие давате късмет на Вашите студенти бързо да намерят сполучлива реализация “, сподели още президентът.

Според Румен Радев конкурентоспособността на България е в знанието и умеенето за използване на новаторските хрумвания в практиката. „ Убеден съм, че развиването на стопанската система в този момент и в идващите години е немислимо без хора, подготвени в тънкостите на информатиката и осведомителните технологии, по тази причина Вашият университет е по този начин издирван от младите, насочили ползите си в региона на информатиката “, разяснява президентът.

По време на церемонията президентът даде старт на новата самодейност на образователното заведение за гратис образование по програмиране в 37 града в страната. „ Подкрепям тази благородна и обществена самодейност. Точно в този миг, когато се прави една гигантска промяна в целия свят на трудовата претовареност на младежите и изчезват цели специалности, тук се намира обществената вероятност младежите да се насочват в една динамична специалност, която дефинира разпоредбите освен на бизнеса, само че и на публичното развиване “, съобщи Румен Радев и добави, че присъединяване на голям брой общини и компании от сектора, както и на хора в по-зряла възраст потвърждава, че концепцията е навременна и нужна за обществото. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР