България се нуждае от идеи, а се дави в скандали.

...
България се нуждае от идеи, а се дави в скандали.
Коментари Харесай

Радев: Ще работя за нови перспективи

България се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Оставките не са решение, а бягство от отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Това съобщи президентът Румен Радев в послание към нацията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото.

„ През август българският бизнес претърпя срив на Търговския указател. 200 хиляди сънародници изгубиха застраховките на своите коли. Това не са просто произшествия, а пробиви в държавността “, акцентира президентът. Той напомни, че предишният политически сезон е завършил с ветото, което той наложи върху измененията в Закона за приватизацията и което бе подкрепено от депутатите в Народното събрание. „ Подобни лобистки текстове ерозират оставащото доверие в Народното събрание. България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото – несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието “, счита президентът.

" От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция на настоящето ръководство ", съобщи президентът. Той подсети, че през миналия сезон неведнъж е посочвал два систематични порока на днешна България – несправедливостта и корупцията – те са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството, акцентира той.

Нов избирателен цикъл в несъмнено бъдеще няма да промени проблемите. Гражданите чакат безапелационна опция на настоящето ръководство, съобщи още президентът..

Предстоят ни месеци на политическо изпитание, в които всички – жители и политици имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от нея, обременяват всички останали. Ако политическата класа не успее да откри решение, жителите ще намерят своя път. Като президент ще работя за извеждането на страната на нови вероятности, акцентира Радев. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на нови вероятности за развиване, посочи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР